20 Eylül 2024 Cuma

Almanya'da kadın örgütleri kürtaj karşıtlarına tepki gösterdi

Almanya'da kürtaj karşıtı "Yaşam Yürüyüşü"ne tepki gösteren kadın örgütleri sokaklara çıktı.

Almanya'nın Berlin ve Köln kentlerinde Bundesverband Lebensrecht'in öncülüğünde kürtaj ve ötanazi karşıtı gruplar "Yaşam Yürüyüşü" düzenledi. Her sene Berlin'de düzenlenen ve kadınların kürtaj hakkını hedef gösteren yürüyüş bu sene ilk defa Köln'de düzenlendi. Yürüyüşte, kürtajın cinayet olduğu savunularak kürtajın bir sağlık hizmeti olarak verilmesinin insan hayatını hiçe saymak olduğu iddia edildi.

Köln'de 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşü kadın örgütleri protesto etti. Yürüyüşe tepki göstermek için aynı saatlerde sokaklara çıkan kadın örgütleri, yürüyüşü engellemek için bir araya geldi. Kadın örgütleri, polis tarafından ablukaya alındı. Kadınlar yine de eylemlerini başarıyla sürdürdü.

ZORA genç kadın örgütü, eyleme ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Barikatlar, iki militan gösteri ve diğer çeşitli protesto biçimleri sayesinde, yaşam hakkı savunucuları karşı protestocular tarafından kuşatılmadan önce sadece birkaç metre yürüyebildi. Toplamda birkaç bin kişi, bedensel özerkliğimizi elimizden almalarına izin vermeyeceğimizi açıkça göstermek için sokaklardaydı! Militan genç kadınlar olarak sokaklara çıktık ve faşistlere fırsat vermedik."