20 Eylül 2024 Cuma

Almanya kentlerinde ZORA'yla dayanışma eylemleri

Almanya'nın Hildesheim,  Leipzig, Köln ve Frankfurt kentlerinde genç kadın örgütü ZORA'yla dayanışma eylemleri gerçekleşti, Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesi selamlandı.

Alman devletinin Filistin halkıyla dayanıştığı için ZORA genç kadın örgütüne yönelik ev baskını ve gözaltı saldırıları Almanya'nın Hildesheim,  Leipzig, Köln ve Frankfurt kentlerinde protesto edildi.

HİLDESHEİM
Almanya'nın Hildesheim kentinde, ZORA ve Young Struggle'ın çağrısıyla şehir merkezinde miting düzenlendi. Alman devletinin Filistin halkıyla dayanışma gösteren örgütleri sindirme ve kriminalize etme politikasına karşı mücadele çağrısının yapıldığı açıklama sonrası polis merkezine doğru yürüyüş yapıldı. "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın özgür Filistin" sloganlarıyla eylem sona erdi.

LEİPZİG
Almanya'nın Leipzig kentinde ZORA, Young Struggle, Özgür Filistin için Üniversiteliler birliği, SDS Leipzig, FKO (Sınıf savaşımcı örgütler federasyonu) ve Filistinli örgüt Handala adına konuşmalar yapıldı. Sonrasında göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Eisenbahn sokağında yürüyüş yapıldı. "Yaşasın özgür Filistin", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Filistin'den Kürdistan'a-İntifada serhildan" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Alman devletinin enternasyonalist ve devrimci örgütlere karşı baskı politikalarının yeni bir düzeye ulaştığı kaydedildi.

KÖLN
Almanya'nın Köln kentinde Dom kilisesi önünde ZORA'nın çağrısıyla gerçekleşen eyleme Young Struggle, SKB, FKO, RJ (devrimci gençlik), Avrupa Kadım Dayanışması ve KF (Komünist Kadınlar) katıldı. Sık sık "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın özgür Filistin" sloganları atıldı.

FRANKFURT
Almanya'nın Frankfurt kentinde ZORA ve YS'nin çağrısıyla eylem örgütlendi. YDG, FKO, çevre örgütü End Fossil'in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılıdğı eylemde, baskıların devrimcileri yıldıramayacağı, Filistin'le dayanışmanın suç olmadığı, mücadelenin meşruluğunun egemenlerin yasaları tarafından değil ezilenlerin talepleri temelinde belirleneceği kaydedildi. Eylem "Yaşasın enternasyonal dayanışma" ve "Dayanışma direniştir, siyonizme karşı direnelim" sloganlarıyla sona erdi.