20 Eylül 2024 Cuma

Almanya Erdoğan'ı protesto etmeye hazırlanıyor

Almanya'da bulunan devrimci, demokratik ve ilerici kurumlar 28-29 Eylül 2018 tarihinde Almanya'ya gidecek olan Erdoğan'ı protesto etmeye hazırlanıyor.
Almanya'da bulunan devrimci, demokratik ve ilerici kurumlar 28-29 Eylül 2018 tarihinde Almanya'ya gidecek olan Erdoğan'ı protesto etmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ı protesto için oluşturulan "Erdoğan Not Welcome Platformu" yazılı bir açıklama yaparak "Alman ve Türk devleti arasındaki kirli ilişkileri protesto edelim" çağrısında bulundu.
 
Platformun açıklamasında "Tayyip Erdoğan'ın faşist uygulamalarını asla kabul etmeyeceğiz. Demokrasi mücadelesi veren Türkiye halklarının yanında olacağız ve demokrasi mücadelesini tüm olanaklarımızla destekleyeceğiz. Almanya'nın Diktatör Erdoğan'ı devlet törenleriyle ağırlamasını şiddetle protesto ediyoruz. Alman halkını ve demokratik kamuoyunu Alman devletinin Erdoğan'ın suç ortağı olmasını protesto etmeye çağırıyoruz" denilerek, Alman devletini protesto etti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Almanya ve Türkiye arasında yapılacak görüşmelerde esas olarak, Almanya'nın ticari ve asgari yatırımlarının koşulları konuşulacaktır. Alman tekellerinin daha fazla kazanması, Almanya'nın bölgede asgari ve politik etkisini artırmasının olanakları üzerinden pazarlıklar yapılacaktır. Senelerdir Türkiye ye silah satan, Erdoğan'a kendi çıkarları için ekonomik-politik destek veren Alman devleti, Türkiye'de yaşananlardan kendisini azade tutamaz.
 
"Bunun için, yerli-göçmen tüm demokrasi güçleri olarak, alman devletinin silah satışlarını durdurması, Erdoğan'a ekonomik-politik destekten vazgeçmesi, Erdoğan'ın Almanya'daki uzantıları olan örgütlerle işbirliğine son vermesi, Almanya'daki muhalif güçler üzerindeki baskılara son vermesi için mücadele edelim. Bu mücadele Türkiye deki demokrasi mücadelesine çok büyük katkı sunacağı gibi, diktatör Erdoğan'ın zayıflamasını da beraberinde getirecektir.
 
"Bizler, 'Erdogan not welcome' bileşenleri olarak, demokrasiden yana olan yerli-göçmen herkesi 29 Eylül'de Berlin'de yapacağımız, Diktatör Tayyip Erdoğan'ı ve Alman Devletinin ikiyüzlü politikalarını protesto etmek için düzenleyeceğimiz yürüyüş-mitinge katılmaya, Türkiye'deki demokrasi güçleriyle dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz."