20 Eylül 2024 Cuma

Alişer Deniz askeri törenle anıldı

MLKP/FESK Kır Gerilla Birliği Komutanlarından Alişer Deniz isminin verildiği tugayda asker törenle anıldı.
Maraş'ın Nurhak ilçesinde 28 Ağustos 2017 tarihinde askerler ile yaşanan çatışmada ölümsüzleşen MLKP/FESK Kır Gerilla Birliği Komutanlarından Hüseyin Akçiçek (Alişer Deniz) isminin verildiği tugayda askeri bir törenle anıldı. Anmaya, MLKP ve MLKP/KKÖ savaşçıların yanı sıra Serêkaniyê halkından çok sayıda kişi katıldı.
 
Askeri törende konuşan Şehit Alişer Deniz Tugayı Komutanı Alişer Serêkaniyê, "Alişer Deniz yoldaş ile Rojava'ya geldiğinde tanıştık ve birbirimize çok alışmıştık. Alişer yoldaş disiplinli olmasıyla, mücadele etmesiyle sürekli bizlere örnekti. Biz de onun bizlere bıraktığı devrimci mücadeleyi kurduğumuz Alişer Deniz Tugayı ile büyütüyor, ona layık olmaya çalışıyoruz" diye belirtti.
 
MLKP/FESK Kır Gerilla Birliği komutanı Alişer Deniz'in görev sırasında Nurhak'ta mermisinin sonuna kadar çatıştığını dile getiren Serêkaniyê, "Alişer yoldaş faşist Türk ordusuna karşı devrimci mücadelenin sürdürücüsü MLKP çizgisinin fedai ruhunun neferi olarak ölümsüzleşti. Biz bugün onun isminin verildiği tugayda Alişer yoldaşı anarken onun mücadelesine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.
 
Askeri törende MLKP Rojava adına konuşan Baran Serhat, "Bir yıl önce 28 Ağustos'ta Kuzey Kürdistan'da MLKP, PKK savaşçıları ve faşist Türk devleti arasında yaşanan çatışmada Alişer yoldaş ve HPG gerillası Oğuz Aksu son mermilerine kadar savaşarak şehit düştüler. MLKP savaşçıları düşmana başını verir asla teslim olmaz. Alişer yoldaş da tıpkı diğer yoldaşlarımız gibi düşmana teslim olmadı ve savaşarak şehit düştü" diye belirtti.
 
Alişer Deniz'in Kürt ve Alevi bir komünist olduğunu vurgulayan Serhat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dersimli olan Alişer Deniz'in ailesi devletin baskı ve zulmü sonrası İstanbul'a göç etmek zorunda kaldı. Alişer yoldaş gerçek ismiyle Hüseyin Akçiçek çocukluğundan beri işçiydi. Deri işçilerinin arasında işçilere öncülük ederek onların haklarını korudu. Fakat o da gördü ki bir işçi örgütsüz ise hiç bir şey değildir. Sayıları ne kadar çok olursa olsun, bir işçi örgütsüz ise patronlara ve sermayeye karşı, zavallı ve güçsüz kalıyor. Şehit Alişer bu gerçeği gördü ve MLKP saflarına katıldı. O artık örgütü ve güçlü bir işçiydi. Bu bilinçle davrandı. MLKP saflarında yer alarak halklara ve işçi sınıfına öncülük ediyorlar. MLKP MK üyesi Süleyman Yeter, MLKP Kızıl Müfreze komutanı Ali Haydar Göçer, ölüm orucu şehidi Hüseyin Kayacı ve Dersim gerillalarından Veli Görgün bunların örneğidir. Bu kahraman şehitlerin hepsi işçiydi ve MLKP saflarında yer alıyorlardı. Bütün şehitler gibi şehit Alişer'in yaşamı da bütün işçi köylü ve ezilenlere örnek olmuştur. Yol göstericidir. Onlardan öğrenmeliyiz" diye belirtti.
 
Emperyalist, kapitalist sistemin kimsenin araştırmasını, sorgulamasını istemediğini söyleyen Serhat, "Düşüncesiz insan, savunmasız ve zayıftır. Zayıf insanlar kolay yönetilir. Bu nedenle devlet ve kapitalist sistem bütün yol ve yöntemlerle insanlarımızı değersizleştiriyor. Şehitlerimiz bir kalkan gibi bir dağ gibi halkı koruyor. Çünkü şehitler en büyük değerlerimizdir ve onlar her geçen gün değerlerimizi daha da yükseltiyor. Şehitlere bağlılık insanları her yönüyle güçlendiriyor. Güç veriyor. Bu güçten kendimizi asla uzaklaştırmamalıyız" diye konuştu.
 
Alişer Deniz'in ismi Rojava'da askeri alanlarda ve halkın arasında yaşıyor diyen Serhat, "Bu tugayın ismi şehit Alişer Tugayı, bağlı taburlar ve bir çok savaşçı şehitlerin ismini alıyor. Şehitlerin hem isimlerini hem de silahlarını taşıyorsunuz. Bu durum herkese sorumluluk yüklüyor. Herkes şehitlerin kutlu isimlerine layık olmayı bir onur sorunu olarak görmeli, buna göre hareket etmeli" diye kaydetti.
 
Alişer Deniz'in devrimin başından itibaren Rojava'da bulunduğunu dile getiren Baran Serhat, "Alişer Deniz'in bu topraklarda emeği çok. Serêkaniyê savaşında yoldaşlarının çığlığına koşarak onlarla birlikte savaştı ve burada yaralandı. Alişer yoldaş hiçbir zaman geri adım atmadı. Her devrimci görevi içtenlikle yerine getiriyordu. Kobane savaşında grubu ile birlikte, silah ve lojistik yolladı Kobane'nin çığlığına. Şehit Serkan Taburu'nun kuruluşunda büyük görevler üstlendi. Biz şehit Alişer yoldaşı olmaktan son derece mutluyuz" dedi.
 
İçerisinden geçmekte olunan siyasal sürece de kısaca değinen Baran Serhad, "Devrimimizi, onurumuzu ve geleceğimizi korumak için örgütlenerek, askeri ve toplumsal kurumların, MLKP'nin saflarında yerimizi alalım. Devrimi hakkınca savunmak için de şehitlere bağlılığı yükseltelim" diye belirtti.
 
Yapılan konuşmaların ardından Alişer Deniz için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Törene katılanlar "Şehit namirin" sloganları attı.