22 Eylül 2024 Pazar

Aliağa'da Necmettin Giritlioğlu anıldı

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu'nun katledilişinin 50. yılında andı.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu'nun katledilişinin 50. yılında anıldı.

Petrol-İş Aliağa Şubesi'nde Necmettin Giritlioğlu'nun isminin verildiği konferans salonunda gerçekleştirildi. Anma Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay'ın konuşmasıyla başladı.

Oktay konuşmasında "Necmettin bir tarihin başlangıcıdır, Aliağa'ya emek kenti denmesinin nedenidir. Mücadeleci sendikacılıktır. Onu katleden zihniyeti lanetliyoruz. Necmettin'i unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye işçi hareketi var olduğu sürece bizlerle yaşamaya devam edecektir. Bizden sonraki nesillere de Necmettin'in kim olduğunu, nasıl bedel ödediğini anlatmak ve yaşatmak bize düşen görev ve sorumluluktur" dedi.

Ahmet Oktay'ın ardından platform adına yapılan konuşmada ise "Aliağa emek ve mücadele kentidir. Bir yerde sömürü varsa direniş de vardır. Necmettin Giritlioğlu Aliağa rafineri inşaatında grevin ilk gününde 26 yaşında öldürüldü" diye belirtildi.

Aliağa Emekli-Sen Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ise "Necmettin ilk vurulan sendikacılardan biridir. Biz o dönemleri bizzat yaşadık. Biz genç işçilere bu mücadeleyi anlatacağız. Onun açtığı yol mücadelemize ışık tutsun" diye kaydetti.