4 Ekim 2024 Cuma

Ali Haydar Göçer mezarı başında anıldı

Ali Haydar Göçer, Yenibosna'daki mezarı başında anıldı.

MLKP kurucu üyesi ve Kızıl Müfreze komutanı Ali Haydar Göçer, Yenibosna'daki mezarı başında anıldı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) tarafından düzenlenen anmada "Onlar gibi yaşayacağız" pankartı açıldı. Mezara karanfiller bırakıldı.

ESP, SKM ve SGDF üyelerinin de katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Ali Haydar Göçer yoldaş, 1971'de Dersim'in Nazmiye ilçesinde dünyaya geldi. Beş kardeşi vardı. Küçük yaşlardayken ailesi çocuklarını okutmak için İstanbul'a taşındı. Ali Haydar bir yandan okula gidiyor, diğer yandan da çalışıyor, okul çıkışlarında boyacılık yapıyordu. Okumayı çok istemesine rağmen, ekonomik sıkıntılar bu emekçi ailenin yakasını bırakmadı ve lise birinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Okulu bıraktıktan sonra deri işçiliği yapmaya başladı" denildi.

Ali Haydar Göçer'in 1990'lı yolların başından itibaren başta gecekondu yıkımları olmak üzere birçok direnişte yerini aldığı kaydedilen konuşmada, "1996 yılında Eskişehir tabutluğuna karşı yapılan eylemlerde yer aldı. Yine Eskişehir tabutluğuna karşı yapılacak bir eylemde farkedilmeleri üzerine çıkan çatışmada yaralanarak kaldırıldığı hastanede katledildi" diye belirtildi.

ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Bu günden bakmak gerekirse. 1996 yılı gibi hergün onlarca eylemin yapıldığı bir dönemde devrimciler of demeden çalışıyordu. Bu zamanlar o günlere göre daha az eylemin olduğu zamanlar ancak gün içinde birkaç iş üst üste geldiği zaman kendimizi sıkışmış hissediyoruz. O günlerin devrimci dinamizmini yeniden yakalamak istiyorsak bize yön verecek olan o dönemde ölümsüzleşmiş yoldaşların yaşamları bize ışık tutacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ALİ HAYDAR GÖÇER İŞKENCEYLE KATLEDİLDİ
İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde 7 Ağustos 1996'da düşürüldüğü pusu sonucu yaralı olarak gözaltına alınan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) kurucu üyesi ve Kızıl Müfreze komutanı Ali Haydar Göçer, 9 Ağustos'ta kaldırıldığı hastanede polislerce işkence yapılarak katledildi.