21 Eylül 2024 Cumartesi

'Aleyna cinayetinin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz'

Kadın Savunma Ağı,  3 Haziran'da intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır için eylem yaptı, "İntihar değil, cinayet" dedi, adalet istedi.

Kadın Savunma Ağı, Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin önünde Aleyna Çakır için eylem yaptı.

Aleyna Çakır'in 3 Haziran’da intihar ettiği öne sürüldü. Erkek arkadaşı Ümit Can Uygun, ertesi gün cansız bedenini bulduğunu söyleyerek, polise haber verdi.  Ancak Uygun’un bir buçuk ay önce Instagram hesabından yaptığı bir canlı yayının görüntülerinin yayılmasıyla birlikte Aleyna Çakır’ın ölümünün intihar olmadığı ihtimalinin üzerinde durulmaya başlandı.  Videoda Aleyna Çakır’ın, Ümit Can Uygun tarafından bayılana kadar şiddet gördüğü ve yerde hareketsiz yattığı görülüyordu. Şiddetin ardından Uygun’a da 1 ay uzaklaştırma cezası verilmişti.

Aleyna Çakır'ın ölümünün intihar değil, cinayet olduğuna dikkat çeken kadınlar, Çakır'ın Ümit Can Uygun'un şiddetinden kurtulmaya çalıştığını belirtti.  Ankara Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Üçer, Ankaralılara seslenerek “Bugün Aleyna için adalet çığlığımızı haykırmak için buradayız. Aylardır bulunamayan Gülistan için de buradayız. Erkek şiddeti ile öldürülen tüm kadınların hesabını sormak için buradayız” dedi.

Eyleme katılan Aleyna'nın kuzeni Gülşah Esen, "Ümit Can Aleyna'ya şiddet uyguladığı görüntüleri sosyal medyadan yayınladı. Bu gücü nerden buluyor?" diye sordu.

Kadınlar, cinayetin üzerinin "intihar" diyerek kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.