21 Eylül 2024 Cumartesi

Aldar Xelîl: Dış güçlere hiçbir zaman umut bağlamadık

Kuzey ve Doğu Suriye devrimi boyunca hiçbir zaman dış güçlere umut bağlamadıklarını söyleyen TEV-DEM Diplomasi Komitesi Sorumlusu Aldar Xelil, halkların Türkiye'nin tehdit ve saldırılarını boşa çıkaracak güce sahip olduğunu ve sonuna kadar direneceğini vurguladı.
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Diplomasi Komitesi Sorumlusu Aldar Xelil, akşam saatlerinde Beyaz Saray'dan yapılan ABD askerlerinin Suriye'den çekileceği yönündeki açıklamalara ilişkin ANHA'ya konuştu. Xelil, Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrim sürecinde hiçbir zaman dış güçlere umut bağlamadıklarını vurguladı.
 
'TÜRKİYE DEVRİMİ BOĞMAK İSTİYOR'
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerini hatırlatan ve bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirten Aldar Xelîl, "Türk devleti daha önce IŞİD'e destek vererek Kobanê'ye saldırttı. Yine Efrîn'e işgal saldırılarında bulundu. Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrimi boğabilmek için siyasi, diplomatik ve askeri tüm yolları denedi, deniyor" şeklinde konuştu.
 
'HALK DİRENİŞE HAZIR'
 
Xelîl, Türkiye'nin tehditleri ile Kürt, Arap ve Süryani halkların bölgedeki kazanımlarını darbelemek ve demokratik sistemi yok etmeyi amaçladığını vurguladı. Xelîl, Kuzey ve Doğu Suriye'deki halkların kazanımlarını korumaya ve her türlü koşula hazır olduğunu söyledi.
 
'DIŞ GÜÇLERE UMUT HİÇBİR ZAMAN BAĞLAMADIK'
 
Beyaz Saray'da yapılan ABD askerlerinin Suriye'den çekileceği yönündeki açıklamalara değinen Xelîl, şöyle konuştu: "Hiçbir zaman dış güçler ile birlikte kendimizi savunacağımızı ya da dış güçlerin destekleriyle devrimi başarıya ulaştıracağımızı söylemedik. Devrimimiz halkların birliği, ortak mücadelesi ve gücüyle devam ediyor. Hiçbir zaman dış güçlere umut bağlamadık. Eğer burada kalacaklarsa halkın menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz. Yok eğer çekileceklerse de zaten önemli olan tek husus halkların direniş boyutudur."
 
Uluslararası toplum ve sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'ye tehditlerinden dolayı baskı yapması gerektiğini söyleyen Xelîl, "Türkiye'nin olası saldırıları ancak demokratik bir şekilde alanlara akan sivil demokratik kurumların mücadelesiyle durdurulur" dedi.
 
HALKLARA ÇAĞRI
 
Xelîl, "Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm alanlarındaki halkımızı Türk devletinin işgal tehditlerine karşı tavırlarını ortaya koyabilmelidir. Savunma ve güvenlik konusunda güçlenmeli ve her alanda birliklerini sağlamalıdır" çağrısında bulundu.
 
'HALKIN SALDIRILARI KIRMA GÜCÜ VAR'
 
Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türkiye'nin tehditlerini kırabilecek örgütlülüğü ve askeri gücünün bulunduğunu vurgulayan Xelîl, "Halk kendi örgütlülüğünü sağlamıştır. Devrimin kutsal değerlerini koruduğu gibi tüm kazanımlarını koruyabilecektir. Hiçbir güç Kuzey ve Doğu Suriye devrimini boğma hesabı yapmamalıdır" dedi.
 
'HALKLARIN YANINDA DURULMALIDIR'
 
Devrimin Rojava ve Kürdistan'ın diğer parçalarındaki Kürtlerin büyük bir kazanımı olduğunu söyleyen Xelîl, "Dışarıdaki halkımız Kobanê ve Efrîn'deki direnişe destek olduğu gibi Kuzey ve Doğu Suriye halklarına da destek olmalı ve alanlara akmalıdır. Yine demokratik uluslararası kuruluşlara Kuzey ve Doğu Suriye halklarının yanında durma çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.