4 Ekim 2024 Cuma

AKP'li vekil Sofuoğlu kiracısına haciz getirdi, dövdürdü

AKP Milletvekili Sofuoğlu, Sakarya'da sahibi olduğu dükkanı kiralayan ve pandemi nedeniyle kirasını ödeyemeyen kadın esnafın işyerindeki eşyalarına haciz getirdi. Haciz memurları, haber vermeden kadın esnafın kafesindeki bütün eşyalara el koydu. Sofuoğlu'nun kadın esnaf A.K'yi darp ettirdiği de ortaya çıktı.

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya'nın Serdivan İlçesinde bulunan dükkanını KOSGEB'den destek alan A.K. adlı kadın esnafa kiraladı. A.K, pandemi döneminde AKP'li Tayyip Erdoğan'ın emriyle kafelerin kapatılması nedeniyle kirasını ödeyemedi.

Sofuoğlu, A.K. hakkında icra takibi başlatarak haciz kararı çıkarttırdı. A.K'nin kapalı olan işyerine habersiz giden haciz memurları, çilingir aracılığıyla kapıyı açarak tüm eşyalara el koydu.

A.K'nin avukatı Zafer Kazan, Sofuoğlu'na defalarca bilgi gönderdiklerini, işyerinin koronavirüs nedeniyle kapalı olduğu için kirayı ödeyemediklerini aktardıklarını söyledi. Dükkanın boşaltılmasını isteyen Sofuoğlu'na KOSGEB desteği ile açılan işyerinin tamamen kapatılması durumunda KOSGEB'in kredinin tümünü geri istediğini hatırlattıklarını söyleyen avukat Kazan, boşaltılmadığı içine işyerine haciz getirildiğini belirtti.

AKP Milletvekili Sofuoğlu'nun mafya yöntemlerine başvurduğu, A.K'yi dövdürdüğü ortaya çıktı. Yaşadıklarını anlatan A.K, "İşyerini açarken dükkanın sahibinin Kenan Sofuoğlu olduğunu bilmiyorduk. İkinci yıldan sonra Selim Akburak adlı kişi işyerimin üzerine taşındı. Bu kişi, Sofuoğlu'nun malını mülkünü koruyan biri sözde. Kira gecikmelerini bahane ederek bizi taciz ve tehdit etmeye başladı. Bu ay kirayı ödememişsin diye baskıda bulundu. Daha sonra da pandemiye yakın süreçte müşteriler varken masa sandalye üzerime atıldı. Darp edildim" dedi.

Sofuoğlu'nun adamları aracılığıyla kendisine baskı yaparak işyerini kapatmaya çalıştığına dikkat çeken A.K,  "KOSGEB desteği kapsamında burada 3 yıl kalmam lazım. 'Sürem dolduktan sonra çıkayım' dedim. Bu süreden önce çıkarsam, KOSGEB desteğini geri ödemek zorunda kalacağım. Bunu onlara anlatamadık" diye konuştu.

Saldırılardan sonra işyerini açamadığını söyleyen A.K, "3 Mart'tan bu yana baskı, tehdit, tacizlerden dolayı dükkanımı açamadım. Pandemi de girince araya, 11 aylık kiramı ödeyemedim. Uzlaşmaya çalıştım ama yanaşmadılar" dedi.