4 Ekim 2024 Cuma

AKP yöneticisine ait işyerine düzenlenen eylemi HBDH üstlendi

İstanbul Büyükçekmece'de yediemin otoparkında park halinde bulunan ve AKP yöneticisine ait olduğu belirtilen bir otobüs ve çekicinin 16 Ocak günü ateşe verilmesi eylemini HBDH üstlendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), İstanbul Büyükçekmece'de yediemin otoparkında park halinde bulunan bir otobüs ve çekicinin ateşe verilmesi eylemini üstlendi.

16 Ocak 2021 günü 23.00 sularında gerçekleştirilen eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH, "Söz konusu otopark ve yediemin deposu iktidar tarafından yandaşlarına tesis edilerek ekonomik rant sağlanan bir AKP yöneticisine aittir" denildi.

Açıklamada, "İstanbul Kadıköy'de Sami Babacan yoksul ve evsiz olduğu için sokakta donarak can verdi. Günlerdir onlarca insan işsizlikten, açlıktan ve yoksulluktan intihar ederek yaşamına son veriyor. Sokaklar yoksullar ve ezilenler için buz keserken, Erdoğan kendisine iki yeni saray daha yaptırıyor, beşli çetesine milyar dolarlık ihaleler veriyor, yandaşlarına hanlar, otoparklar, araziler dağıtıyor. Onların sarayları bizden çaldıklarıyla ısınıyor. Bu düzende onların sofralarına ejder meyveleri, işçilerin sofrasına böcekli çorbalar düşüyor" ifadelerine yer verildi.