20 Eylül 2024 Cuma

Akdeniz Üniversitesinde taciz

Akdeniz Üniversitesinde güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen bir erkeğin kampüsteki kadınları taciz ettiğini duyuran Kampüs Cadıları, öğrencilerin hak arama mücadelelerine saldıran üniversite yönetiminin tacize karşı hiçbir önlem almamasına tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesinde güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen bir erkeğin kampüsteki kadınları zorla arabasına bindirmeye çalışıp taciz ettiği ortaya çıktı.

Tacizcinin, kadınları zorla arabasına bindirdiği, telefon numaralarını almaya çalıştığı, taciz ettiği kadınlara küfür, hakaret ve fiziksel tacizde bulunduğu, "Seni bu halde görseler polisler fuhuştan içeri atarlar" gibi ifadeler kullandığını aktaran Kampüs Cadıları, sosyal medya üzerinden olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Her gün bulunduğumuz, yaşam alanımız olan kampüslerimizde güvende değiliz! Haksızlıklara, tacizlere ses çıkaran öğrencilere karşı onlarca önlem alıp en ufak olayda müdahale eden üniversite yetkililerinin konu tacizcilere, kadın öğrencilerin güvenliğine gelince hiçbir önlem almaması kabul edilemez. Güvenli kampüsleri inşa edene dek mücadelemize devam edeceğiz!"