4 Ekim 2024 Cuma

AKD: Baskı ve zulmün olduğu yerde direniş meşrudur

Avrupa Kadın Dayanışması, Boğaziçi direnişini Avrupa sahiplenme çağrısı yaptı. Açıklamada Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluşu da selamlandı.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), Boğaziçi direnişinin gözaltı, tutuklama, ev hapsi kararları rağmen kararlı bir şekilde sürdüğünü hatırlattı. LGBTİ+'ların hedef alındığı, kadın öğrencilerin gözaltında polislerin tacizine uğradığı belirtilen açıklamada, "LGBTİ+'lar ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her alanına ayar çekmeye çalışmayı görev bilen Erdoğan ve şürekasına karşı, toplumsal muhalefet giderek büyümekte" denildi.

Açıklamada, dün kuruluşunu deklare eden Birleşik Mücadele Güçleri'nin eylemine yönelik polis şiddetine de tepki gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ancak yine her defasında olduğu gibi direniş kazandı ve açıklama yapıldı. Avrupa Kadın Dayanışması olarak, saldırıların en yoğun olduğu ama kitlelerin de inadına yeni mücadele yöntemlerini yarattıkları bir süreçte oluşturulan Birleşik Mücadele Güçleri'ni selamlarken, yeni bir mücadele ağının kuruluş sevinciyle, kadınları; Boğaziçi Direnişi'ni bulunduğumuz Avrupa coğrafyalarında sahiplenerek onların sesi olmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."