16 Eylül 2024 Pazartesi

Akcanlar işçileri yine eylemde: Sineceğimizi düşünüyorsanız cevabımız bu

Antep Emek ve Demokrasi Platformu, BİRTEK-SEN ve Akcanlar Tekstil işçileriyle birlikte Akcan Holding'in sahibi olduğu Grand Hotel önünde eyleme geçerek, polis saldırılarının işçileri yıldıramayacağını vurguladı.

Antep Emek ve Demokrasi Platformu, BİRTEK-SEN öncülüğünde 7'li sisteme karşı direnişte olan ve dün işkenceyle gözaltına alınan Akcanlar Tekstil işçileriyle dayanışmak için Akcan Holding'in sahibi olduğu Grand Hotel önünde açıklama yaptı.

"7'li sisteme hayır! Vergi dilimi zulmüne son! Akcanlar işçisi direne direne kazanacak" pankartı açılan eyleme, Emek Partisi (EMEP) milletvekili Sevda Karaca ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Bize bu müdahaleyi yaparak, bize bu gözdağını vererek Akcanlar işçilerinin ve onların sendikası BİRTEK-SEN'in yılacağını, mücadeleden vazgeçeceğini, sineceğini düşünüyorsanız, işte bugünkü cevabınız bu" ifadelerini kullandı.

Antep Emek ve Demokrasi Platformu adına yapılan açıklamada, işçilerin günlerdir direnişi sürdürdüğüne dikkat çekilerek, "Görüyoruz ki sistem kolluk güçleriyle işçilerin tepesinde, işçilerin hak aramalarını engelleyen, bir basın açıklaması yapmalarını engelleyen bir yerden yaklaşıyor" denildi. Dün 33 işçi ve BİRTEK-SEN yöneticilerinin işkenceyle gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Çiftçilere kolluk güçlerini gönderiyorlar, işçilere kolluk güçlerini gönderiyorlar, öğretmenlere kolluk güçlerini gönderiyorlar. Bu düzenin, bu sistemin kime hizmet ettiğini buradan hepimiz görüyoruz" denildi.

Eylem sloganlarla son buldu.