4 Ekim 2024 Cuma

Ajanlık dayatmalarına yanıt: Geri adım atmayacağız

Gözaltı ve ajanlık dayatmalarına karşı İHD'de açıklama yapan HDP İstanbul Gençlik Meclisi, ajanlaştırma politikalarının kendilerini baskı altına alamayacaklarını vurguladı. HDP Milletvekili Gülüm ise, "Gençler boyun eğmeyecek" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik gözaltı ve ajanlık dayatmalarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD)İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Tehdit, baskı, ajanlaştırma bizi yıldıramaz" şiarıyla düzenlenen toplantıya HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve İl Eşbaşkanı Elif Bulut da katıldı. 

'YA BİZİMLE ÇALIŞIRSINIZ YA DA SİLİVRİ'YE GİDERSİNİZ' TEHDİDİ
Söz alan Sinan Alabakır, 28 Ocak tarihine gözaltına alınarak Eyüp Karakolu'na götürüldüğünü hatırlattı ve kendisine, polisler tarafından "Ortak çalışalım. Önünüzde iki yol var ya bizimle çalışırsınız ya da Silivri'ye gidersiniz" tehdidinde bulunduğunu aktardı. 

Aileleri ve avukatlarıyla görüştürülmediklerinin altını çizen Alabakır, "Kendi telefonlarından fotoğraflarımızı çekmek istediler. Biz bunun yasal olmadığını söyleyip izin vermeyince de ters kelepçe ile yere yatırıp darp ettiler. Biz HDP Gençlik Meclisleri olarak buradan bir kere daha belirtiyoruz. Bu ajanlaştırma politikaları ile bizi baskı altına alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar geri adım atmayacağız" dedi. 

'AİLELERİYLE TEHDİT ETTİLER'
26 Ocak'ta gözaltına alınan ve Sancaktepe Güvenlik Şubesi'ne götürülen Gülay Alabukan ise, "Bana, 'bizimle beraber çalışma yürütürseniz hayatınız kurtulur hiçbir sıkıntı yaşamazsınız'  dediler. Telefonlarımız gözaltından çıkana kadar bize verilmedi. Avukatlarımız ile görüşemedik. Ailemi arayıp 'kızınız yasal olmayan örgütlerde çalışıyor' dediler. Daha sonra bizi ailelerimizle tehdit ettiler. Bizler legal bir partide meşru bir siyaset yürütüyoruz. Bize karşı yapılan baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar" ifadelerini kullandı.

GÜLÜM: GENÇLER BU BASKILARA BOYUN EĞMEYECEK
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, gençlere yönelik baskıların her gün arttığını kaydetti. Gülüm, şöyle devam etti: "Dün Boğaziçi ve diğer üniversitelerde nasıl bir saldırı ve baskı dalgası varsa HDP gençlerine yönelik de aynı dalga yürütülüyor. İktidar gençlikten korktuğu için baskı ve ajanlaştırma politikaları ile onlara saldırıyor. Gençliğin mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Gençler bu baskılara boyun eğmeyecek."