19 Eylül 2024 Perşembe

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının 'vergide adalet' eylemleri 24. haftasında

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının TTB ve SES öncülüğünde başlattığı "vergide adalet" eylemleri, 24. haftasında devam etti.

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB AHEK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) başlattığı, illerde sağlık emek-meslek örgütlerinin de katıldığı "vergide adalet" eylemleri 24. haftasında devam etti. Aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanları basın açıklamaları düzenledi, pankartlar ve dövizler taşıdı, kokartlar taktı.

İllerde yapılan ortak açıklamada, sağlık emekçileri ve emeğiyle geçinen yüz binlerin bir yandan hayat pahalılığı altında ezildiği, diğer yandan vergi kesintileriyle yaşamını idame ettirmekte zorlandığı vurgulandı.

İki haftadır denetim adı altında eczanelere vergi baskınları yapıldığı, vergi ödemeyen imtiyazlı şirketlerin bilgilerinin ise bir bir basına yansıdığı kaydedilen açıklamada, "Şehir hastanelerinden vergi alınmadığını ama orada çalışandan yüzde 35 vergi kesildiğini biliyoruz. Her ay 5 milyon lira harcayanların vergi ödemediğini bizzat bakanın açıklamasından biliyoruz" denildi.

"Hazine ve Maliye Bakanı'na 24. defa sesleniyoruz: Sözünüzü tutun. Vergide adaleti sağlayın. Ekonomik krizinizi biz sabit gelirlilerin sırtına yüklemekten vazgeçin. Mahallemizdeki eczaneye baskın yapmak kolay, bir kez olsun her gün milyonlarca lira kazanan sermayedarların kapısına uğrayın" denilen açıklamada, talepler karşılanana dek eylemlerin süreceği vurgulandı.

"Vergide adalet" eylemleri, ASM'ler için vergi kesintileri yıl içinde sabit kalana ve kesinti oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her çarşamba sürecek.