21 Eylül 2024 Cumartesi

Ahmet Şoreş ve Firat Newal için Dortmund'da taziye

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal için Dortmund'da taziye düzenlendi. Taziyede mücadelenin mutlaka zaferle sonuçlandırılacağı vurgulanarak safları sıklaştırma çağrısı yapıldı.

Faşist Türk devletinin saldırısı sonucu ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal için Almanya'nın Dortmund kentinde taziye düzenlendi. Firat Newal'in ailesi ve MLKP tarafından düzenlenen yüzlerin katılımıyla ölümsüzleşen Şoreş ve Newal anıldı.

"Ölümsüzlere sözümüzdür, ideallerini gerçekleştireceğiz" pankartı asılan salonda Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in fotoğrafları kızıl karanfillerle süslendi.

Paris'ten Rojava'ya tüm ölümsüzler için saygı duruşuyla başlayan anmanın açılış konuşmasında "Acımız kadar öfkemiz de büyük" dendi.

MLKP adına yapılan konuşmada insanın insanı sömürmediği, işçi sınıfının tüm sömürü çarklarını yıktığı, kadınların özgürleştiği, doğanın ve çevrenin korunduğu, tüm ezilen ulus ve inançların özgürleştiği bir dünya ideali ile yaşayan komünistlerin bu zorlu yolda yeni insanı yaratma mücadelesi verdiği aktarıldı. MLKP'nin Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da mücadeleyi harladığı, tüm bedelleri göze aldığı bu süreçte düşmanın saldırılarına özel olarak maruz kaldığı belirtildi. 

MLKP adına yapılan konuşmada ayrıca ömrünü devrime adayan, yangın çemberlerinden defalarca geçen cesur komutan Ahmet Şoreş ve 21. yüzyıl gerillacılığının adanmış neferi Firat Newal'in yaşamından kesitler sunuldu. Mücadelenin muhakkak zaferle sonuçlandırılacağı vurgulanarak, bu yolda tüm güçler safları sıklaştırmaya davet edildi.

Anmada söz alan Firat Newal'in annesi, oğlunun ideallerine bağlı bir mücadele yürüttüğü ve bu yolda ölümsüzleştiğini, bugün söylenmesi gereken tek şeyin kavgayı büyütmek ve Firat'ın yoldaşlarına ve partisine omuz vermek olduğunu belirtti.

Taziye Stuttgart'ta yapılacak anmaya çağrı ile sonlandırıldı.