21 Eylül 2024 Cumartesi

Ahmet Şoreş ve Firat Newal Frankfurt'da anıldı

Ölümsüzlüğünün 40. gününde anılan Namoğlu ve Newal'in ideallerinin mücadeleyi daha da yükseltilerek yaşatılacağının sözü verildi.

Almanya Frankfurt'ta bulunan Hochtaunus Alevi Derneğinde 40 gün önce ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Firat Newal (Özgür Namoğlu) için anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan anmada, komünist gençler bayrak yürüyüşle salona girdi. Komünist gençler, MLKP'nin devrim andını hep bir ağızdan söyledi.

Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in mücadele hayatını ve neden Rojava'da, özgür topraklarda mücadeleyi seçtiğini anlatan sinevizyon gösterimi sırasında, "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları yükseldi.

Söz alan MLKP temsilcisi Türkiye, Kürdistan ve Suriye'de depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yarıların hızlı sağlıklarını kavuşmasını diledikten sonra, deprem öncesinde ve sonrasında devletin katliama varacak düzeyde ihmalkarlığını teşhir etti. "Eğer 10 kişi gösteri yaparsa devlet yüzlerce askeri ve polisiyle vardır, gerillayı kimyasalla katletmek söz konusu olduğunda, özgür toprakları işgal etmek gündeme geldiğinde devlet baskısıyla ve şiddetiyle vardır, ancak insan yaşamı söz konusu olduğunda, sosyal ihtiyaçlar söz konusu olduğunda devlet yoktur" diyen MLKP temsilcisi devletin kendisini bir baskı aracı olarak var ettiğinin altını çizdi.

Ahmet Şoreş'in Hüseyin Demircioğlu'nun "önce ben olmalıyım" özelliğini devraldığını, hiçbir görevden geri  durmadığını, en önde savaştığını aktaran MLKP temsilcisi, Şoreş'in etkilendiği ikinci kişinin Süleyman Yeter olduğunu ve Yeter'in emekçiliğini aldığını, küçük-büyük hiçbir işten  yakınmadığını belirtti. MLKP temsilcisi, Neqal'in daha çocuk yaşta illegalite koşullarında yaşayarak devrimcileri tanıdığını, onlardan etkilendiğini ve Avrupa'nın rahat koşullarından özgür alanlara geçtiğini hatırlattı, Namoğlu ve Newal'in ideallerini, mücadeleyi yükselterek yaşatacaklarının sözünü verdi.

'AHMET ŞOREŞ HER DAİM YAŞAYACAK'
Ahmet Şoreş'in abisi Kürtçe yaptığı konuşmada ,kardeşinin ideallerini yaşatacaklarını vurguladı. Gürbüz, "O bir enternasyonal değildi, kendi ülkesinin özgürlüğü için savaşan bir Kürt sosyalistiydi. Ve bu uğurda şehit düştü. Bizim için her daim yaşayacak" dedi. Abisinden sonra söz alan Şoreş'in kardeşi Nazlı Gürbüz, abisinin herkesle eşit ilişki kurma özelliğini anlattı. Zeki Gürbüz'ün ilişki kurduğu herkese mutlaka bir şey verdiğini belirtti ve insan olarak son derece mütevazi ve gösterişsiz olduğunun altını çizdi. Şoreş'in ailesinin iki komünistin sahiplenmesinden son derece gururlandıkları kaydedildi.

'DEVRİMCİ DEĞERLERİ ÖĞRETENLER OLARAK GİTME DİYEMEZDİK'
Ardından söz alan Firat Newal'in annesi Rukiye Namoğlu, Firat'in ne kadar gitmek istediğini anlattı. Newal'e devrimci değerleri öğreten biri olarak "gitme" diyemediğini söyleyen anne Namoğlu, "Küçük yaşta devrimcilerden etkilendi, özellikle Ivana Hoffman ile Yılmaz Selçuk'un ölümü O'nu derinden etkiledi, O'nda yeni bir karara sebep oldu" dedi.

Firat Newal'in babası da oğluyla gurur duyduğunu ve O'nun mücadelesinin sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

KGÖ: KAVGA BAYRAKLARI DÜŞMEYECEK, ÖZGÜRLÜK NAMLULARI SUSMAYACAK
Komünist Gençlik Örgütü adına ise Almanca ve Türkçe konuşma yapıldı. KGÖ adına yapılan konuşmada şunlar vurgulandı: "Öfkemizin bilendiği, düşman bilincimizin sivrildiği zamanlardayız. Düşmanın partimize yönelik her türlü saldırısına karşı buradayız. Farklı ülkelerde değişik alanlarda sayısız yoldaş aynı şiarı haykırıyor. Başlar yukarı yoldaşlar. Kavga bayrakları düşmeyecek, özgürlük namluları susmayacak. Düşman partimize saldırıyor çünkü karşılaştığı her direnişte partimizin kızıl bayrağını görüyor. Çünkü halklarımızın devrim özleminin partiyle buluştuğu her anda korkusundan tir tir titriyor. Çünkü Kürdistan'ın her savaş siperinde yoldaşlarımız kan ve canla savaşıyor. Sanıyorlar ki bu saldırılarla bize diz çöktürebilecekler. Planları yenilmeye mahkum. Bugün boşalan safları doldurma isteği, genç komünistlerin akıl ve yüreklerinde yeşermeye devam ediyor. Bir Fırat, bin Fırat oluyor. Onların ayak izlerine basmanın verdiği onurla gençlik yürüyüşünü sürdürüyor. And olsun ki Ahmet ve Fırat yoldaşların devrettikleri bayrak yerde kalmayacak."

'EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR, KAZANACAĞIZ'
Komünizm Perspektifi ve Komünist İnşa Örgütleri adına konuşmalar yapıldı, "İki yoldaşımızı kaybetmenin bugün beraber acısını yaşıyoruz. Omuz omuza devrimci mücadeleyi sürdüreceğiz" mesajları verildi.

Komünistischer Aufbau adına yapılan konuşmada, "Devrimciler olarak kurtuluşun devrimden başka bir yolla gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bu zor süreçte sizinle birlikteyiz, sizinle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün gibi zorlu süreçler bize devrimin çok daha yakın olduğunu gösteriyor. Saldırılarıyla emellerine ulaşamayacaklar."

Ardından TKP-ML Merkez Komitesi'nin anmaya gönderdiği bildiri okundu.