20 Eylül 2024 Cuma

Agrobay Seracılık işçilerine 617 lira idari para cezası kesildi

Hakları için çatıya çıkarak seslerini duyurmaya çalışan Agrobay Seracılık işçilerine, "gürültü yaptıkları" iddiasıyla 617 lira idari para cezası kesildi.

Agrobay Seracılıkta uğradıkları hak gaspları, mobbing, taciz ve şiddete karşı hakları için Tarım-Sen'de örgütlenen kadın işçilerin direnişi aylardır sürüyor. Sendika ve emek düşmanı Arzu Şentürk, kendilerine sunulan devletin tüm imkanlarını kullanarak işçilere zulüm ediyor.

Seslerini duyurmak için çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanan Agrobay işçisi kadınlar, 27 Kasım 2023 tarihinde İzmir Bergama'da bulunan bir iş hanının çatısına çıkıp haklarını istemiş, ve hiç bir güvenlik önlemi alınmadan, branda serilmeden, aralarında içki kokanların da olduğu polisler tarafından canları hiçe sayılarak gözaltına alınmıştı.

İşçiler hakkında bilgi almak isteyen aileleri ve sendika üyeleri ise polisler tarafından darp edilmiş ve tehdit edilmişti.

Emniyette, Bergama ilçe emniyet müdürü işçilerle görüşmüş, yaptıklarının hatalı olduğunu vs. ifade ederek aba altından sopa göstermiş, ceza yazmayacağını söylemişti.

Ancak işçiler hakkında "gürültü yapmak" suçundan 617 lira idari para cezası kesildi.