21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay işçilerine asker saldırısı

Agrobay Seracılık'ta işten çıkarılan işçiler eylemlerinin 25'inci gününde tekrar sera önüne gelirken, askerler bir kez daha biber gazı ve kalkanlarla işçilere saldırdı.

İzmir Bergama'da bulunan Agrobay Seracılık'ta 23 Ağustos'ta işten çıkarılan işçiler sera önünde kurdukları nöbet çadırında basın açıklaması yaptı. 8 Eylül'de yapılan oturma eylemi sırasında asker saldırısı ile gözaltına alındıktan sonra 15 Eylül tarihine kadar işçilerin alacaklarının ödenmesi için şirkete verilen sürenin dolması üzerine tekrar sera önüne gelen işçiler, tazminatlarını istedi.

Seranın girişinde askerlerin engellemesi sonucu çadıra kadar yürüyen işçiler, "Agrobay işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız" ve "İşçiler burada patron nerede" sloganları attı. İşçilerin açıklamasına çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de destek verdi.

Naime Tekkahraman 25 gündür direndiklerini, gerekirse 50 gün daha direnerek hakkını alacaklarını söyledi. Hakkını almadan sera önünden gitmeyeceğini dile getiren Tekkahraman, "Geçen arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Bugün de beni alsınlar. Benim kimseden korkum yok. Ben hakkımı arıyorum. 18 sene çalıştım, düştüm, kolum, bacağım kırıldı. Bize iş kazası olduğunu söylemeyin dediler. Artık yeter. Bundan sonra her şeyi anlatacağım" dedi.

İşçilerin bekleyişi slogan ve şarkılarla sürerken, askerler yolu kapattıkları gerekçesiyle işçilere biber gazı ve kalkanlarla saldırdı. Saldırıda 2 kadın işçi fenalık geçirirken, Tarım İşçileri Sendikası Başkanı Umut Kocagöz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Eşbaşkanı Çınar Altan, gazeteciler Zeynep Kuray ve Berkcan Zengin ile çok sayıda işçi ve desteğe gelen köylü işkenceyle gözaltına alındı.