20 Eylül 2024 Cuma

Ağrı'da iş makinesi uçuruma yuvarlandı: 4 işçi yaşamını yitirdi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kapanan köy yolunu açmaya çalışan iş makinesi uçuruma yuvarlandı, 4 işçi yaşamını yitirdi.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan Köyü Sivrice Mezrasının kar nedeniyle kapanan yolunu açmaya çalışan iş makinesi uçuruma yuvarlandı. 4 işçi yaşamını yitirdi.

Akşam saatlerinde Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyü Sivrice mezrasındaki köylülerin, sulamaya çıkardıkları koyunları etkili olan fırtına ve tipide kayboldu. Koyunlarının kaybolması üzerine yardım talebinde bulunan köylülerin yardımına İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi yönlendirildi. Operatör Necati Şen idaresindeki iş makinesi, yoğun kar ve tipinin olduğu köy yolunda içindeki 3 kişi ile birlikte uçuruma yuvarlandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile güçlükle başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu iş makinesinde bulunan işçilerden Mustafa Taşdemir'in cansız bedenine ulaşıldı. Ağır yaralı olarak kurtarılan Necati Şen, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Öte yandan ekipler, kayıp diğer işçiler Yasin Taşdemir ve Raif Aydın'ı arama ve kurtarma çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürürken, yoğun tipi ve fırtına nedeni ile çalışmalara ara verildiği öğrenildi.

Arama kurtarma çalışmalarının tekrar başlaması sonrası kayıp olan Yasin Taşdemir ve Raif Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı.