20 Eylül 2024 Cuma

Ağrı Valisi: Leyla açlıktan ölmüş!

Ağrı Valisi Süleyman Elban, kaybolduktan 18 gün cansız bedenine ulaşılan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir'in açlık nedeniyle öldüğünü, vücudunda herhangi bir darp izi ve istismar emaresinin bulunmadığını açıkladı. Vali Elban, Leyla'nın kaçırıldığını ve gözaltıların olduğunu belirtti.
Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 15 Haziran'da babasıyla gittiği Ağrı'nın Bezirhane köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedenine dün ulaşıldı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Leyla'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma ve otopsi raporuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Leyla'nın açlık nedeniyle öldüğünü, darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin bulunmadığını söyleyen Vali Elban, gözaltı işlemi yapıldığı söyledi.
 
OTOPSİ TAMAMLANDI
 
Vali Elban, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ölüm nedeni çocuğun 8-10 gün aç bırakılması nedeniyle, açlık nedeniyle ölmüş. Ve çocuğun cesedinde herhangi bir darp izi, yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma söz konusu değil. Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de buranın gelenekleri gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze kendilerine teslim edildi ve sabah erken saatlerde de aile ve köylüler yavrumuzun cenazesini defnettiler"
 
KAÇIRILMIŞ, GÖZALTILAR VAR
 
Gazetecilerin gözaltıyla ilgili sorusuna Vali Elban "Var, bazı ipuçlarımız da var. Çalışmalar devam ediyor, savcılık olayın üzerinde çok yoğun bir değerlendirmesi var" yanıtını verdi.
 
Gözaltı sayısıyla ilgili açıklama yapmayan Vali Elban, 'Kaçırılma mı, kayıp mı oldu' sorusuna ise 'Kaçırılma' yanıtını verdi.