21 Eylül 2024 Cumartesi

AGİF'ten Sarı Yeleklilerle Dayanışma Mitingine çağrı

AGİF, 12 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'de Berlin Pariser Platz'ta düzenlenecek Sarı Yeleklilerle Dayanışma Mitingine çağrı yaptı.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 12 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'de Berlin Pariser Platz'ta düzenlenecek Sarı Yeleklilerle Dayanışma Mitingine çağrı yaptı.
 
AGİF yaptığı açıklamada, "17 Kasım'dan beri on binlerce Sarı Yeleklinin her Cumartesi günü Fransa sokaklarına akın etmesini selamlıyoruz. Akaryakıt zammına karşı başlayan tepkinin, genel olarak zamlara, vergilere, işsizliğe, yoksullaşmaya karşı bir eylem haline gelmesi ve Fransız devletine geri adım attırması, tüm Avrupa ve dünya proletaryasının takdirini kazanan yeni bir direniş tarzı oldu" diye kaydedildi.
 
Zengin sınıflara ve onların devletine karşı fakirleşen Fransızların isyanı olan bu direnişin, polis ve jandarmanın azgın şiddetine, iktidarın sürekli tehditlerine ve kitlesel tutuklamalara rağmen sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Güçlü direniş deneyimlerine sahip Fransa işçi sınıfı ve ezilenlerinin Sarı Yelekliler tarzı mücadelesi, Avrupa kıtasında başlayacak yeni bir mücadele dalgasının öncüsü ve esin kaynağı olacaktır" diye belirtildi.
 
Fransız devletinin Sarı Yeleklilere saldırılarını protesto etmek ve Sarı Yeleklilerin yanında olduklarını göstermek için 12 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'de Berlin Pariser Platz'ta düzenlenecek Sarı Yeleklilerle Dayanışma Mitingine çağrı yapan AGİF, "Sarı Yeleklilerin mücadelesi artık Avrupa'da ezilen yığınların yeni direniş sembolü oldu. Artan ırkçı saldırılara maruz kalan göçmen işçileri ve emekçileri, yeni polis yasasıyla gösteri ve grev hakkı gasp edilen işçi sınıfını, antifaşistleri, antikapitalistleri, erkek egemen düzenin sömürü ve baskısı altındaki uğrayan kadınları ve geleceği elinden alınmak isteyen gençleri, Rojava direnişini sahiplenen enternasyonalistleri, sarı yeleklerini alarak bu eyleme katılmaya çağırıyoruz. Sarı Yeleklilerle en iyi dayanışma, onların mücadelesini, işçi ve ezilenlerin bulunduğu her yere taşıyarak olacaktır" dedi.