18 Eylül 2024 Çarşamba

AGİF'ten piknik: Örgütlülüğümüz büyütelim

AGİF, Köln'de düzenlediği piknikte örgütlülüğü büyütme çağrısı yaptı. 

AVEG-KON'a bağlı AGİF, Almanya'nın Köln kentinde "Irkçılığa ve faşizme karşı Erol İspir pikniği" düzenledi. Yüzlerce kişinin bir araya geldiği piknikte, ırkçı saldırı ve politikalara karşı tüm ezilen göçmenlere örgütlenme çağrısı yapıldı. 1999 yılında Köln'de AGİF'e bağlı Multi-Kulti Derneği'ne Türk faşistleri tarafından gerçekleştirilen faşist saldırıda katledilen Erol İspir'in adına düzenlenen piknik, Erol İspir, komünist aydın İbrahim Okçuoğlu şahsında devrim şehitleri anasına saygı duruşuyla başladı.

'AGİF 30 YILLI BİR GELENEĞE SAHİP'
AGİF adına yapılan konuşmada, "AGİF 30 yıllık bir geleneğe sahip. Bu geleneği Erol İspir ve mücadelemizde ölümsüzleşen devrimciler yarattı, bugüne getirdi. Bu geleneği, siz işçi ve emekçiler bugüne taşıdınız. Türkiye ve Kürdistan'da işçi ve emekçilere yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Avrupa ülkelerinde ise göçmen işçi ve emekçilere yönelik ırkçı ve faşist saldırılar arttı. Bu saldırılar devletler tarafından sürdürülen emperyalist, kapitalist ve ırkçı politikaların sonucudur" denildi. Irkçı ve faşist politikaların ancak ezilen göçmen işçi ve emekçilerin örgütlenmesi ile durdurulabileceğini vurgulanan konuşmada, "AGİF'i 30 yıldır var eden, bugüne getiren emeğinize sahip çıkmalısınız. Saldırılara daha güçlü bir yanıt vermek için örgütlülüğümüzü büyütmeliyiz" dedi. Göçmen işçilere, emekçilere, kadınlara ve gençlere örgütlenme, örgütlülüklerini büyütme çağrısı yapıldı.

TSP: DEVRİMCİLERLE DAYANIŞMAK ÖNEMLİ BİR YERDE DURUYOR
Tutsakları Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada ise, devrimci tutsaklarla dayanışmanın büyütülmesi için çağrı yapıldı. TSP temsilcisi şunları kaydetti, "Türkiye ve Kürdistan hapishanelerindeki devrimcilerle dayanışmak önemli bir yerde duruyor. 30 yıllık tarihimizde onların büyük fedakarlıklarla yürüttüğü mücadele var. TSP olarak devrimci tutsakların sesini Avrupa'nın birçok yerinde yükseltiyoruz. Bu sesi daha da büyütmeliyiz. Devrimci tutsaklara mektup yazarak, kitap göndererek onlarla dayanışmayı büyütmeli, sokaklarda onların sesini daha da yükseltmeliyiz. Bu hepimizin sorumluluğudur. Devrimci tutsaklara yönelik faşist saldırıları ancak böyle geri püskürtürüz."

SKB'DEN KADIN KATLİAMINA KARŞI ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına yapılan konuşmada ise ırkçı, faşist, erkek egemen politikalarla kadınların hedef alındığı belirtilerek, "Kadın kırımını, kadın katliamları durdurmak, örgütlülüğümüzü büyütmekten geçiyor" denildi. Kobanê davasında Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu devrimcilere onlarca yıl hapis cezası verildiği hatırlatılan konuşmada eylül ayından itibaren "Figen Yüksekdağ'a özgürlük" şiarıyla kampanya başlatacaklarını duyurdu. SKB temsilcisi, tüm kadınları bulundukları her yerde kampanyayı büyütmeye çağırdı.

Göçmen örgütü Karawane adına yapılan konuşmada ise Almanya ve bütün Avrupa'da göçmenlere yönelik artan ırkçı saldırılara ve devletlerin ırkçı politikalarına dikkat çekildi, ayrım gözetmeksizin bütün göçmenlerin bu saldırılara ve politikalara karşı örgütlenmesi çağrısı yapıldı.

Sanatçıların seslendirdiği ezgiler ve marşlar eşliğinde halaylar çekildi. "Irkçılığa ve faşizme karşı Erol İspir pikniği"nde bir araya gelen yüzlerce kişi ortak sofrada yemek yedi, sohbetlerle, oyunlarla keyifli bir gün geçirdi.