16 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF'den Solingen saldırısına ilişkin açıklama

Solingen'de DAİŞ'in üstlendiği bıçaklı saldırıya ilişkin açıklama yapan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), başta göçmen halklar olmak üzere tüm halkları bu saldırıların birinci dereceden sorumlusu kapitalist emperyalist sisteme, yozlaşmaya, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadeleye çağırdı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya'nın başkenti Solingen'de gerçekleşen ve DAİŞ'in üstlendiği bıçaklı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Son zamanlarda Avrupa'nın çeşitli kentlerinde ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Eskişehir kentinde faşist rejiminin ırkçı-faşist politikaları sonucu halklara dönük bıçaklı saldırıların gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

İngiltere'de yaşanan saldırıda manipülasyon yaratan ırkçı faşist örgütlerin, mültecileri hedef gösterdiği, ırkçı saldırılar düzenlediği, bunun karşısında duran antifaşist kitle hareketinin faşist saldırıların ve ırkçı gösterilerin büyümesini engellediği kaydedilen açıklamada, "Kapitalizm dünya genelinde derin bir ekonomik krizle birlikte sosyal bir kriz de yaşamakta. Kapitalist-emperyalist sistem, karlarına kar katma anlayışıyla hiçbir maddi ve manevi kültürel değerleri tanımadan, doğanın tahrip edilmesi, hayvanların katledilmesi gibi uyguladığı insanlık dışı politikalarla her gün bu krizi daha fazla derinleştirmekte" ifadeleri kullanıldı. 

Toplumsal şiddetin gün geçtikçe arttığı yanı sıra ırkçı faşist örgütler ve DAİŞ, El Kaide türevleri gibi İslamcı şeriatçı örgütlerin de sivil halka yönelik faşist saldırılar düzenlediği vurgulanan açıklamada, "Solingen'de yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Solingen Festivaline yönelik saldırı ile geçmişte Solingen'de yaşanan ırkçı saldırılarla, Almanya'nın ve Avrupa'nın tüm kentlerinde yaşanan ırkçı ve dinci gerici saldırılara karşı tepkisiz olmayacağımızı belirtiyor, başta göçmen halklarımız olmak üzere tüm halklarımızı bu saldırıların birinci dereceden sorumlusu kapitalist emperyalist sisteme, yozlaşmaya, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadeleye çağırıyoruz."