20 Eylül 2024 Cuma

AGİF: Filistin halkının dostu ZORA yalnız değildir

Filistin halkının yanında yer alan ZORA'ya yönelik saldırılara tepki gösteren AGİF, Filistin halkının onurlu mücadelesininin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya'nın emperyalist çıkarları gereği mazlum Filistin halkını yok saymaya devam ettiğini belirtti. Başta ABD ve AB emperyalizmi olmak üzere emperyalistlerin desteğini alarak yıllardır Filistin'i işgal ve abluka altında tutan İsrail siyonizminin, Gazze'de katliamlara devam ettiğini kaydetti.

İsrail siyonizminin Hamas'ı şeriatçı bir örgüt olarak göstererek katliamlara ve işgale meşruluk aramaya çalıştığı hatırlatılan açıklamada,  savaşın en temel güçlerinden olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesinin (FDKC) ise görmezden gelindiği kaydedildi.

Filistin halkının yanında yer alan genç kadın örgütü ZORA'ya sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltı saldırılarının hatırlatıldığı açıklamada, "Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) olarak AB'nin FHKC'yi yasaklı örgütler arasına alma kararı ile Almanya'nın çeşitli gerekçelerle öne sürdüğü tüm yasaklama kararlarını tanımadığımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Almanya Savaş Hükümeti'ne çağrımız; silah satışları gerçekleştiriyorsunuz savaştan büyük çıkarlar elde ediyorsunuz diye sizin aldığınız her karara Almanya'da yaşayan halklar, uymak zorunda değildir. Kimse sizin savaş politikalarınıza alet olmak zorunda da değildir. Almanya Burjuvazisi olarak gerici tutum içindesiniz, mazlum bir halka yapılan katliamlara destek veriyorsunuz bu desteğe tüm Almanya halklarının zorla alet olmasını istiyorsunuz. İsrail Siyonizmine verdiğiniz desteği çekin! Yağma yok, siz emperyalist çıkarlarınız sarsılmasın diye Filistin halkının katledilmesine ve Filistin'in işgal edilmesine göz yummayacağız. Baskılarınız, gözaltılarınız, tehditleriniz bize sökmez. Biz AGİF ve haklı meşru mücadele yürüten tüm antiemperyalist örgütler olarak, Filistin halkının yanında olmaya, onurlu direnişine destek vermeye devam edeceğiz" denildi.

Filistin halkının onurlu mücadelesini desteklemeye ve savunmaya devam edileceğinin altı çizilen açıklamada, "AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) olarak bulunduğumuz tüm alanlarda ZORA ve SKB'nin eylemlerine destek vermeye, eylemlere aktif olarak katılmaya, kadın örgütlerinin olmadığı yerlerde diğer kurumlarla karma eylemler örgütlemeye, saldırılara karşı sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.