21 Eylül 2024 Cumartesi

AGİF 25. Kongresi'ni gerçekleştirdi

Frankfurt'ta gerçekleştirilen 25. kongrede AGİF yeni yönetimini belirledi. Kongrede, Adil Demirci şahsında tüm tutuklu gazetecileri sahiplenme ve Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht'in katledilişlerinin 100. yılı dolayısıyla Berlin'de kitlesel anma kararı alındı.
Frankfurt Halkevinde gerçekleşen 25. AGİF kongresi, Erol İspir, Sefer Şentürk, Tacim Temel, Elif Özkaytan ve Hasan Karışık şahsında tüm devrim şehitleri  anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.
 
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Onur Güler, "1991 yılında kurulan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 25. Kongresiyle mücadelede daha güçlü yer almaya hazırlanıyor." dedi. Güler, "Kuruluşundan beri anti-faşist, anti-emperyalist  mücadelede yer alan AGİF, hak gasplarına, eşitsizliğe, ırkçılığa ve faşist harekete karşı mücadelenin istikrarlı yürütücüsü olma çabasını sürdürmüştür. Solingen, Hoyersverda, Mölln saldırılarında gösterilen devrimci mücadele pratiği  Chemnitz'de de devamını bulmuştur." diye kaydetti. Güler, "Emek cephesinde göçmen ve yerli işçilerin eşit hakları için mücadele veren federasyonumuz, göçmenlerin eşit sosyal, siyasal ve örgütsel mücadelesinin daimi sözcüsü ve savunucusu olmuştur. AGİF, kendi örgütsel faaliyetlerinin yanı sıra, birleşik mücadeleyi önemseyen bir güç olarak daima anti-faşist ve anti-emperyalist güçlerin birleşik mücadelesini geliştirme perspektifi ve pratiğiyle hareket etmektedir." diye konuştu.
 
Faaliyet raporunun okunup tartışılmasının ardından "Perspektif" gündemiyle kongre devam etti. AGİF Kongresinde Adil Demirci şahsında tüm tutuklu gazetecileri sahiplenme ve Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht'in katledilişlerinin 100 yılı dolayısıyla Berlin'de kitlesel anma kararı alındı. 
 
Kongre, yeni yönetimin ve denetim kurulunun seçilmesiyle sona erdi.