21 Eylül 2024 Cumartesi

Ağaç A.Ş. işçileri bir kez daha Saraçhane'de

Ağaç A.Ş. işçileri bir kez daha çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde toplanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman Sendikası üyeleri çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde toplanıyor.

Birleşik Tarım Orman Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi AŞ ile konfederasyonumuz DİSK üyesi Genel-İş sendikamız  arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki hakların, tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri açısından asgari standart olacağını söylemiş olmasına rağmen, Ağaç A.Ş. işçileri bu hakların kapsamı dışında tutulmaya çalışılmaktadır. Biz, Ağaç A.Ş işçilerinin bu yöndeki haklı talepleri karşılanmadığı gibi ne Ağaç A.Ş. ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimince, hak kayıplarımız görüşülmek bile istenmemektedir. Ağaç A.Ş. işçileri olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının itilip kakılanı, üvey evladı, ötekisi olmak istemiyoruz" denildi.

İşçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'un pek çok noktasındaki şantiyelerden yola çıkarak "Hak, hukuk, adalet" ve "Birleşe, birleşe kazanacağız" sloganlarıyla Saraçhane'ye gelmeye devam ediyor.