21 Eylül 2024 Cumartesi

Ağaç A.Ş. direnişi 5. gününde: Sefalet ücretini kabul etmiyoruz

Saraçhane direnişinin 5. gününde olan Ağaç A.Ş. işçileri, "Buradan tekrar ediyoruz; Ağaç A.Ş. yöneticilerinin ‘zam' teklifi sefalet ücretini kabul etmektir. Tek bir talep ile Saraçhane'deyiz; Boğaziçi A.Ş ile yapılan sözleşme Ağaç A.Ş. işçileri ile de yapılsın" dedi. 

Saraçhane'de direnişlerini sürdüren Ağaç A.Ş., işçilerini grevlerinin 4. gününde olan Dev Yapı-İş üyeleri ziyaret etti. 

Sefalet ücretini reddeden İBB'nin iştiraki Ağaç A.Ş., işçilerinin direnişi 5. gününde. Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un da yer aldığı grevdeki işçiler dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçiler, direnişçiler tarafından alkışlarla karşılandı. 

Söz alan Karabulut, "Patronlar karlarına kar katarken, yönetim sefalar içinde yüzerken biz işçilere açlık, yoksulluk, sefalet düşüyor. Bunu kabul etmiyoruz. Sizler açlığa ve yoksulluğa karşı yaşam talebini yükselttiniz" dedi. 

Açlık ve yoksulluğa karşı işçileri ölüm ücretine mahkum eden düzene ülkenin dört bir yanında direnişlerin yükseldiğini işaret eden Karabulut, direnen işçilerin muhakkak kazanacağını kaydetti. 

Karabulut'un konuşması, "Direne direne kazanacağız" sloganı ve alkışlarla karşılandı. 

Direnişi sürdüren Ağaç A.Ş., işçileri, "Buradan tekrar ediyoruz; Ağaç A.Ş. yöneticilerinin 'zam' teklifi sefalet ücretini kabul etmektir. Tek bir talep ile Saraçhane'deyiz; Boğaziçi A.Ş ile yapılan sözleşme Ağaç A.Ş. işçileri ile de yapılsın" dedi.