20 Eylül 2024 Cuma

Afganistan'da Şii camisine saldırı: En az 20 ölü, 40 yaralı

Afganistan'da Şiilerin gittiği bir camide cuma namazı sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Afganistan'ın doğusundaki Paktiya vilayetinde Şiilerin gittiği bir camide cuma namazı sırasında intihar saldırısı düzenlendiği ve en az 20 kişinin saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı.
 
Yerel medyaya göre Gardez kentinde Şiilerin gittiği İmam Zaman camisine iki intihar bombacısı saldırdı.
 
TOLOnews'in görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre; yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığını duyurdu.
 
Ancak ajansa konuşan Paktiya Polis Şefi Muhammed Mandozay en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
 
Hükümetle barış görüşmelerine başlamayı kabul etmesi için üzerinde baskı olan Taliban son aylarda büyük kentlerdeki şiddetli saldırıları üstlenmedi.
 
Ancak IŞİD son aylarda Celalabad ve başkent Kabil'de hükümete ait binalardan ebelik eğitimi veren bir merkeze kadar çok çeşitli hedeflere saldırılar düzenledi.
 
Geçen ay bir IŞİD'li Kabil Uluslararası Havalimanı yakınlarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş ve saldırıda 23 kişi hayatını kay.etmişti.