20 Eylül 2024 Cuma

Adnan Oktar'a operasyon

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik 5 kentte operasyon başlatıldı. Savcılık 235 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.
Adnan Oktar'a yönelik bu sabah İstanbul merkezli 5 kentte yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi. 235 kişi hakkında çıkartılan gözaltı kararı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda Adnan Oktar ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
'KIRGIN DEĞİLİM, AMA ŞAŞKINIM'
 
Gözaltı operasyonu devam ederken telefonla kendisine ulaşan Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Adnan Oktar, operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini iddia etti. Oktar yaptığı açıklamada, "İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'ye heyet gönderildi. Tayyip Bey'in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi" dedi.
 
Seçimlerde Tayyip Erdoğan ve AKP'yi desteklediklerini söyleyen Oktar şunları söyledi: "Biz vatanına, milletine bağlı insanlarız. PKK'ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey'in de İçişleri Bakanı'nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım."
 
ERDOĞAN'A SESLENDİ
 
Adnan Oktar'ın televizyon kanalı A9'da program yapan Hüma Babuna, sosyal medya hesabından operasyon bilgisini doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Şu anda bütün Adnan Oktar hocam ve arkadaşlarımın evlerine polis baskını var. İngiliz derin devletinin oyunu bu son zamanlarda yaptığımız faaliyetler neticesinde oluyor. Allah tuzaklarını başlarına geçirsin.”
 
"Sayın Cumhurbaşkanımı buradan bilgilendiriyorum şu anda yine İngiliz derin devletinin bir komplosuyla karşı karşıyayız Adnan Oktar Bey'in ve arkadaşlarının bulunduğu evkere polis baskını oluyor komplolara karşı müdahalesini istirham ediyorum."