20 Eylül 2024 Cuma

Adil seçim mobil uygulaması

24 Haziran'da 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahitle sandıkları ve oyları koruyacak olan Adil Seçim Platformu, "Oy kullanın" çağrısı yaptı.
Hafta sonu yapılacak seçimde oyların çalınma ve hile yapılması ihtimaline karşı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri sandık güvenliğini sağlayacak önlemler geliştirmeye devam ediyor.
 
"Seçmenlerin iradesinin adil bir şekilde sandığa yansıması için" 17 siyasi parti, meslek örgütü ve demokratik kitle örgütünün bir araya gelmesi ile kurulan Adil Seçim Platformu, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla, her şeyden önce, seçmenlere "Sandığa gidin. Bir oy bir oydur" mesajı verdi. 
 
Platform adına açıklama yapan Nesteren Davutoğlu, Adil Seçim Plaftformu'nun sandık kurulu görevlisi ve müşahit görevlendirmelerini tek bir sandık boş kalmayacak şekilde belirlediğinin altını çizerek, "415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahit görevlendirmesi yapıldı" dedi. Davutoğlu, seçmenlerin tümünün sandık başından bilgi geçmesi, sandık tutanaklarının görsellerini iletebileceği ve tüm gün canlı destek alabileceği "Adil Seçim Uygulaması" hakkında bilgi verdi.
 
Nesteren Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre, gönüllü başvuru sistemi ile sandık bilgileri toplanıyor. Otomatik görevli tanıma sistemi ile - eğer varsa - görevini ve görevli olduğu sandığı biliyor. 'Lokasyon' bazlı takip sistemi ile her okulda gereken kadar görevli olup olmadığını takip ediyor ve zayıf noktalara görevli yönlendiriyor; sandıkları koruyor. 'Gerçek zamanlı' ya da insansız seçim sonuç tutanağı okuma sistemi ile sandıklar açıldıktan sonra gönderilen tutanakların gerçek sonucunu saniyeler içinde hesaplıyor. Tutanakların sonuçlarını ortak veri havuzu ile karşılaştırarak, itiraz dilekçelerini hazırlıyor. Çağrı merkezi ve canlı mesajlaşma desteği sunuyor.