20 Eylül 2024 Cuma

'Adil Demirci'ye özgürlük' eylemi 15. haftasında

Almanya Köln kentinde düzenlenen "Adil Demirci ve tüm basın emekçilerine özgürlük" eyleminin 15'incisi WDR televizyonu önünde gerçekleştirildi.
Almanya Köln kentinde her çarşamba düzenlenen "Adil Demirci ve tüm basın emekçilerine özgürlük" eyleminin 15'incisi gerçekleştirildi.
 
Köln'deki merkezi WDR televizyonu önünde gerçekleştirilen eyleme birçok kurum temsilcisi katıldı.
 
Eylemde Uluslararası Birlik Kurumu adına bir konuşma yapan Anke Brünn, sözlerine Adil Demirci için yapılan eylemi selamlayarak başladı. Adil'in kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini belirten Brünn, "Adil'in tutuklanmasını kınıyoruz. Herhangi bir suç ortada yok, cenaze törenine katılmak suç olamaz. Adil bizden biri, Kölnlü. Onun için dışişleri bakanı ile görüşmeler yapıyoruz. Kurum olarak sonuna kadar Adil'in yanındayız. Bütün yolları deneyerek serbest bırakılmasını sağlayacağız. Bize destek verin, sesimize ses katın" dedi.
 
Eylemde Adil Demirci ailesi adına da bir konuşma yapıldı. Eylem, "Adil Demirci'ye özgürlük", "Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın", "Gazetecilik suç değildir" sloganlarıyla sona erdi.