20 Eylül 2024 Cuma

'Adil Demirci derhal serbest bırakılmalıdır'

Adil Demirci'ye özgürlük eylemlerinin 19.su gerçekleştirildi. Almanya Kızıl Yardım Örgütü ise yaptığı yazılı açıklama ile "Adil Demirci derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.
Adil Demirci'ye özgürlük eylemleri Almanya'nın Köln kentinde devam ediyor. 19. eylemde, Demirci'nin derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
WDR televizyonu önünde gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması yapıldı. Eylemde ETHA çalışanı tutsak gazeteci Demirci'nin özgürlüğüne ve Almanya'ya dönüşüne kadar her Çarşamba eylem düzenleneceği belirtildi ve bu eylemlere herkesin dayanışma göstermesi için çağırı yapıldı.
 
KIZIL YARDIM: ADİL DEMİRCİ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!
 
Kızıl Yardım Örgütü, 28 Ağustos tarihinde Adil Demirci'nin tutukluluk halini protesto eden açıklama yayınladı. Türkiye'deki politik tutsakların durumuna da dikkat çekilen açıklamada "ETHA çalışanı Meşale Tolu'nun serbest bırakılması ve Almanya'ya geri dönmesi ile birlikte, Adil Demirci'nin de derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Kızıl Yardım yönetim kurulu üyesi Heiko Lange, Meşale Tolu'nun Almanya'ya geri dönmesinin diktatör Erdoğan'ın Amerika ile yaşadığı sürtüşmeden sonra Almanya'ya yakınlaşma çabasının da etkili olduğu, ancak Meşale Tolu için yapılan eylemlerin asıl belirleyici olduğunu ifade etti. Şu anki konjonktürün hükûmet üzerine baskı oluşturmaya elverişli olduğunun altını çizen Lange "Adil Demirci'nin ve diğer Almanya kökenli politik tutsakların derhal serbest bırakılarak Almanya'ya dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz" diye ekledi.