21 Eylül 2024 Cumartesi

ADGB Köln'de depremzedelerle dayanışma çadırı açtı

AGİF'in geçen hafta "Rant öldürür dayanışma yaşatır" standına yapılan saldırıya karşı ADGB faşist saldırılara karşı yine Köln Keupstraße'de depremzedelerle dayanışma çadırı açtı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (AGİF) geçen hafta "Rant öldürür dayanışma yaşatır" standına yapılan saldırıya karşı Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) faşist saldırılara karşı yine Köln Keupstraße'de  depremzedelerle dayanışma çadırı açtı.

Saldırının teşhir edildiği, "Faşizmden ve onun destekçilerinden hesap soracağız" diye başlayan konuşmada "ırkçılık, faşizm ve ranttan beslenenler öldürüyor. Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak" denildi.

Depremde kaybolan çocukların tecavüzcü tarikatlara verildiği belirtilen konuşmada, "1000 çocuk nerede" diye soruldu. AFAD ve Kızılay'ın da teşhir edildiği eylemde, "Çadırlar nerede" diye soruldu. "OHAL ile halklara işkence, gözaltı, tutuklama saldırısı gerçekleştiren AKP ve MHP faşizmidir" denilen konuşmada, devrimcilere sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Maraş'ta yakınlarını kaybeden şair Salman Suna'nın yazdığı dörtlüklerle ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirilerinin dağıtımıyla eylem sona erdi.