18 Eylül 2024 Çarşamba

Adana'da Tara ve Bahadîn için eylem

Süleymaniye'de katledilen gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn için Adana'da eylem yapıldı. Polisin engelleme girişimine rağmen yapılan eylemde, "Ama bilinmelidir ki hakikatin izini süren özgür basın emekçileri, arkadaşlarının kalemini yerde bırakmayacak, her koşulda hakikatin sesi açığa çıkacak" denildi. 

Adana'da Süleymaniye'de katledilen kadın gazeteciler için açıklama yapıldı. Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü ve DEM Parti Kadın Meclisi'nin çağrısıyla 14.00'te İnönü Parkında açıklama yapılacak. 

Açıklama öncesi çok sayıda kişi DEM Parti binasında bir araya geldi. Polis kapının önüne barikat kurarak, eyleme gitmek isteyenlerin çıkışına izin vermedi. Binanın koridorunda bekleyen DEM Partililerin bulunduğu alanın "dışarısı" olduğunu iddia eden polis, açıklamayı bina içinde yapmaya zorladı. Ancak DEM Partililerin iradesi karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. 

İl binası önünde katledilen gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn'in fotoğraflarının da yer aldığı "Özgür basın susturulamaz" pankartının açıldığı eylemde basın metnini DEM Parti İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu. Katliamın sorumlusunun AKP-MHP iktidarı, KDP'nin de ortağı olduğunu hatırlatan Kaya, "Gazetecilere yönelik bu saldırının hedefi özgür basının sesini kısmak ve Kürdistan'da süren savaş suçlarının dünya kamuoyuna ulaşmasını engellemektir. Ama bilinmelidir ki hakikatin izini süren özgür basın emekçileri, arkadaşlarının kalemini yerde bırakmayacak, her koşulda hakikatin sesi açığa çıkacak. Bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun! Tüm kadınları, halkımızı ve demokratik kamuoyunu soykırıma karşı tutum almaya davet ediyoruz" denildi.