20 Eylül 2024 Cuma

Adana'da Özak Tekstil işçileriyle dayanışma eylemi

17 gündür direnen BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçileriyle dayanışmaya çağıran BİRTEK-SEN Adana Temsilciliği, baskı ve mobbingin son bulmasını ve sendikanın tanınmasını istedi.

Özak Tekstil işçilerinin direnişi 17. gününde kararlılıkla duruyor. BİRTEK-SEN üyesi işçilerle dayanışmak için Adana'da Levi's mağazasının bulunduğu Optimum AVM önünde BİRTEK-SEN Adana Temsilciliği çağrısıyla açıklama yapıldı. Açıklamaya KESK Adana Şubeler Platformu, Haber Sen ve Adana Çevre Platformu, Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi yöneticilerinin katıldı.

"Levi's bu suça ortak olma! Özak işçilerinin sendika seçme hakkı tanınsın! Baskılar son bulsun!" pankartının açıldığı eylemde, işçilere yönelik jandarma saldırısı ve işkenceli gözaltılara tepki gösterildi. Basın metnini okuyan Mine Bulucu, Levi's ve Özak'ı üretim yaptığı diğer firmalara seslenerek "Özak başta Levi's olmak üzere uluslararası firmalara üretim yapmaktadır. Kimse bu suça ortak olmamalıdır" çağrısı yaptı.

Günlerdir süren saldırıları ve baskıları hatırlatan Bulucu, bu saldırıların hiçbirinin işçilere bir adım geri attıramadığının altını çizdi. Özak tekstil işçileri kazandığında bütün tekstil işçilerinin kazanacağını dile getiren Bulucu, "Onun için yapmamız gereken bulunduğumuz her yerde Özak işçilerinin sesine ses katmak, onların mücadelesinin kazanması için dayanışmada bulunmak. İşçilerin hakları tanınmalı, baskı son bulmalı ve sendikamız tanınmalıdır. Tüm işçi ve emekçileri, şehrimizdeki sendika ve odaları Özak Tekstil işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.