19 Eylül 2024 Perşembe

Adana'da Newroz'a çağrı yapıldı

"Şimdi ateşi harlama zamanı, şimdi direnişi büyütme zamanı, şimdi bizi yok etmek isteyenlere Demirci Kawa'nın gürzünü sallama zamanı" diyen HDP İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, tüm Adana halkını 21 Mart'ta Newroz kutlamasına davet etti.
Adana HDP, DBP, HDK tarafından organize edilecek olan Newroz kutlamasının programı HDP İl binasına düzenlene basın toplantısıyla açıklandı. 21 Mart Çarşamba günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda kutlanacak Newroz'a katılım çağrısı yapıldı.
 
Basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, Newroz'un bir özgürlük alanı olduğunu ifade etti. Tural, "Halklarımızın ortaya koyduğu özgürlük çizgisi; birlikte, eşit ve demokratik bir yaşamın 2018 Newroz'unda öne çıkartılacak esas öğelerinden biridir. Tarihi zorbalığa ve katliamlara karşı ortaya konan tarihi irade, 2018 Newroz'unun esas ruhudur" dedi. 
 
KADINLAR MÜCADELELERİNİ NEWROZ'DA YÜKSELTECEK
 
Kadınların her alanda yürüttüğü mücadelenin Newroz'la daha da yükselteceklerini kaydeden Tural, "Newroz destanında nasıl ki binlerce yıl önce dönemin zulüm gücü olan Dehaklar yenilerek Ortadoğu halkları özgür kılındıysa, 2018 yılında da günümüzün Dehakları, zulüm güçleri, faşist zihniyeti yenilgiye uğratılarak özgürleşme süreci geliştirilecektir. 2018 Newroz'unu; halkların özgürlüğü ve kurtuluşu lehine zafer gününe dönüştürelim" diye konuştu.
 
'ŞİMDİ ATEŞİ HARLAMA ZAMANI'
 
"Şimdi ateşi harlama zamanı, şimdi direnişi büyütme zamanı, şimdi bizi yok etmek isteyenlere Demirci Kawa'nın gürzünü sallama zamanı… Zalime karşı isyan, faşizme karşı direniş günü olan Newroz'da yeniden hep birlikte haykırıyoruz: 'Faşizm yıkılacak, halklar kazacak' diye konuşan Tural, 2018 Newroz'unu özgürlük ve direniş Newroz'una dönüştüreceklerini söyledi. Tural, herkesi 21 Mart'ta saat 10.00-18.00 arasında Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'na davet etti.