19 Eylül 2024 Perşembe

Adana'da gençlik örgütleri 'Ömer ve Merve' isimli polisleri teşhir etti

Adana Emniyeti'nni her yıl sistematik olarak devrimcileri kara propagandayla izole etmeye çalıştığını kaydeden Adana Gençlik örgütleri, "Ömer ve Merve" adındaki polisleri teşhir etti. Devletin tüm saldırıları karşısında devrimci gençlerin mücadeleye devam ettiğini kaydeden gençlik örgütleri, dayanışmaya ve örgütlü mücadeleye çağırdı. 

Adana'da polisin devrimcilere yönelik saldırıları ve tacizlerini sürdürüyor. Mücadeleden geri adım atmayacaklarını kaydeden gençlik örgütleri İnönü Parkı'nda açıklama yaptı. "Adana Emniyeti suç işliyor, baskılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı eylemde basın metnini Sıla Güler okudu. 

"İnsanca yaşamak mümkün" diyenlerin televizyonlarda, sosyal medya mecralarında, sokaklarda "terörist" ilan edildiğini kaydeden Güler, bunun en iyi örneğinin Adana Emniyeti olduğunu söyledi. Güler, nedenini ise şöyle açıkladı: "Adana Emniyetine bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyeti (BÖF) adıyla kurulmuş bir birimi teşhir etmek için buradayız. BÖF birimi yıllardır 8 Martlara, 1 Mayıslara veya toplumsal eylemlere katılan gençleri, hatta bu eylemlere katılan kişilerle sadece arkadaş olan gençleri bile 'çevrenizde kötü insanlar olabilir' diye telefonla arayarak taciz ediyor. Özel hayatlarımıza müdahale ederek herhangi bir soruşturması, davası olmayan insanları 'sohbet etmeye' emniyete çağırıyor. Gelmezlerse ailelerini arıyor, hatta evlerine, iş yerlerine giderek toplum içinde suçlu muamelesi yapıyorlar. Bununla da kalmıyor, emniyete gelenlere -ki bunların içinde reşit olmayanlar da var- canlı bomba videoları izletiyor. Eğer sosyalist olursanız, eylemlere katılırsanız sizi canlı bomba yapacaklar diyerek psikolojik şiddet uyguluyor. 8 Mart'a  katılan genç kadınlara kadın bedeni üzerinden suçlamalar da bulunuyor. Bazı kadın arkadaşlarımızın cinsel içerikli videolarının olduğunu, bu yüzden örgüte katılmak zorunda kaldıklarını anlatıyorlar. Yalan söylüyorlar, insanları maniple ederek toplumsal hareketlerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar."

'ÖMER VE MERVE İSİMLİ POLİSLERİ TEŞHİR EDİYORUZ'
Bu sorunun kronik olarak her yıl yaşandığını belirten Güler, Adana Emniyeti'nin suç oranının yüksek olduğu bir süreçte tarikatlarla, uyuşturucu çeteleriyle, taciz, tecavüz, cinayet failleri ile ilgileneceği yerde her yıl defalarca devrimciler üzerinden akla sığmayacak kara propagandalar yaparak suç işlediğini vurguladı. Güler, "Sadece bu yıl içerisinde 10 tane arkadaşımız ve ailesi polis tarafından arandı, emniyete çağrıldı, yalan yanlış şeyler anlatılarak korkutulmaya çalışıldı. BÖF'te olan polislerden Ömer ve Merve adındaki polisleri biliyoruz. Buradan teşhir ediyoruz! Adana Emniyeti suç işliyor. Örgütlenmek suç değildir! Örgütlü insanlar terörist değildir! Mitinglere, eylemlere katılmak, yürüyüş yapmak, protesto hakkını kullanmak suç değildir" ifadelerini kullandı. 

'BASKIYA RAĞMEN GENÇLER İTİRAZLARINI DİLE GETİRMEKTEN KORKMUYOR'
Güler, şöyle devam etti: "Devlet, korkuyu egemen kılmaya çalışırken geleceksizlikle, yoksullukla, baskılarla karşı karşıya kalan gençler ise itirazlarını dile getirmekten korkmuyor. Korkmuyoruz, örgütleniyoruz, itiraz ediyoruz! Adana Emniyeti başta olmak üzere her şehirde devrimcilere yönelik işbirliği tekliflerinin, kaçırmaların, hukuksuz uygulamaların karşısında duruyoruz! Adana Emniyetinin bu tutumuna karşı suç duyurusunda bulunduk. Devam ederse Türkiye'nin her yerinde ve uluslararası kamuoyunda bu hukuksuzluğu yılmadan gündeme getireceğiz Adana Emniyetinin bu uygulamalarına karşı bütün Adana siyasi kurum ve dernekleri bizlere destek olmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz! Gençliği baskılarınızla yıldıramayacaksınız! Baskılar bizi yıldıramaz."