4 Ekim 2024 Cuma

Adana'da gençlik örgütleri: Baskılar bizi engelleyemez

SGDF, DÖB ve HDP Gençlik Meclisi, Adana'da gençliğe yönelik polisin ajanlık dayatmaları ve baskılarına karşı İHD Adana Şube binasında yaptığı açıklamada, "Gençliği ajanlaştırmaya, yıldırmaya, korkutmaya ve sindirmeye çalışan faşizmin bu baskıları bizleri engelleyemez" denildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, devrimci gençlere yönelik polis baskısı ve ajanlık dayatmalarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Canser Dayanır, koronavirüs pandemisi döneminde iktidarın halka ölümden ve geleceksizlikten başka bir şey vadetmediğini söyledi. Sokağa çıkma yasakları ile binlerce gencin işsiz kaldığını, evde kalmak zorunda kalan genç kadınların ise tacize ve şiddete maruz kaldığını ifade eden Dayanır, "Sistemin dayattığı yaşamı kabul etmiyoruz" diye belirtti.

İşçilerin, emekçilerin, gençliğin, kadınların, LGBTİ+'ların bulunduğu her alanda haksızlıklara karşı ses çıkarttıklarını söyleyen Dayanır, "Bir çöküş içerisinde olan ve yıkılmakta olan faşist devlet bugün Türkiye ve Kürdistan'ın her bölgesinde devrimcilere yönelik baskılarını arttırmış durumda. Gözaltılar ve tutuklamaların yanı sıra bir çok arkadaşımız polisler tarafından kaçırılıyor, takip ediliyor, çeşitli tehditlere maruz kalıyor" diye konuştu.

Adana'da da gençlere yönelik polisin sistematik baskısının olduğunu vurgulayan Dayanır, HDP Gençlik Meclisi, DÖP ve SGDF'den pek çok gencin devrimci faaliyetlerinden vazgeçmesi için polisin tehdiklerine maruz kaldığını kaydetti. Dayanır, "Aileler defalarca aranarak taciz ediliyor. Arkadaşlarımızın işyerlerine gidiliyor, komşuları aranıyor, yurtlardan kaçırmalar yaşanıyor. Polislerin devrimci öğrencileri veya ailelerini aramaları yasal olmamakla beraber, son süreçte polisler yurtsever devrimci sosyalist-komünist gençliği terörize etmek amacıyla arkadaşlarımıza dair yalan yanlış bilgiler veriyor" dedi.

Dayanır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örgütlenmekten uzak durmaları için sözde bilgilendirme amaçlı olarak telefonlarımız aranıyor, özel hayatımıza dair sorular soruluyor. Ajanlık dayatmasında bulunuluyor. Bunu kabul etmediğimizde gözaltına alınmakla tutuklanmakla tehdit ediliyoruz. Gençliği ajanlaştırmaya, yıldırmaya, korkutmaya ve sindirmeye çalışan faşizmin bu baskıları bizleri engelleyemez."