13 Ekim 2024 Pazar

Adana ve Mersin'de özgürlük mitingine engel

Adana ve Mersin'den Diyarbakır'da düzenlenecek özgürlük mitingine katılmak için yola çıkmak isteyen çok sayıda kişi engellendi. Bunun üzerine saatlerce oturma eylemi yapan halk tecride karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle bugün Diyarbakır'da miting yapılacak. “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed'de buluşuyoruz" şiarıyla gerçekleştirecek mitinge katılmak için Adana ve Mersin'de de gece saatlerinde çok sayıda kişi bir araya geldi.

Adana'da bir araya gelenler polis engeliyle karşılaştı. Kitle, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Korkmuyoruz, Amed'e gidiyoruz" sloganlarıyla engeli protesto etti. Engele dair konuşan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, "Tecride karşı özgürlük mitingini sahiplenmek, barış ve özgürlüğü sahiplenmektir. Demokratik çözüm iradesini sahiplenmektir. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit bugün yaşamın her alanına tesir ediyor. Toplumsal bir tecride dönüşen İmralı tecrit sistemi son bulmadıkça da demokrasi ve özgürlük değerlerinin geleceği tehdit altında olacaktır. Bu nedenle özgürlük mitinginde barış, adalet, demokrasi, özgürlük ve birlikte yaşam çağrısında bulunacağız. Demokratik çözüm irademizi beyan edeceğiz. Bu talebi engellemek, mitinge katılımımızı engellemek barışı engellemektir, demokrasiyi engellemektir ve demokratik çözümü engellemektir. Bir kez vurguluyoruz; her halükarda Amed'de olacağız" diye kaydetti.

Açıklama sonrası kitle uzun bir süre oturma eylemi yaptı.

MERSİN
Mersin'den yola çıkmak isteyenler de benzer bir engelle karşılaştı. Kentin farklı mahallelerinde otobüslerle Diyarbakır'a doğru yola çıkmak isteyen halkın araçları polislerce durduruldu. Halk, durumu protesto etti. Engel üzerine DEM Parti Akdeniz İlçe Örgütü binası önünde oturma eylemi yapıldı. Burada konuşan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, İmralı tecridinin bir an önce kaldırılması için Diyarbakır'a gitmek istediklerini söyledi. Barışın, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğe kavuşmasıyla geleceğini vurgulayan Aşan, "tecritte ısrarın savaşta ısrar etmek" olduğunu söyledi.