4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbetleri'ne 4 aile daha katıldı

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbetleri sürerken; Diyarbakır'daki nöbete 4 aile daha katıldı. Van'daki aileler ise dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Tutsak yakınlarının hasta tutsaklar ve infazları yakılan tutsakların durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır ve Van'da başlattıkları Adalet Nöbeti sürüyor. 

Diyarbakır Barosu Hizmet Binası'nda nöbetin 28. gününde Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Gülistan Al'ın annesi Emine Al, Malatya Akçadağ T Tipi Hapishanesi'ndeki Mesut Pehlivan'ın annesi Garip Pehlivan, aynı hapishanede kalan Mehmet Demir'in annesi Zübeyde Demir ile Diyarbakır 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishane'de kalan Sezai Memiş'in babası Halil Memiş de eyleme katıldı.

MALATYA'DA TUTSAKLARA YAKA KARTI DAYATMASI
Eyleme katılan annelerden Garip Pehlivan, 21 yıl hapis cezası verilen oğlunun 11 yıldır tutuklu olduğunu aktardı. Pehlivan, oğlunun tutulduğu hapishanede tutuklulara hüküm giydikleri iddianın yazılı olduğu yaka kartı takma dayatmasının olduğunu kaydetti. Pehlivan, "Eğer bu kartları alıp takmamaları durumunda infazlarının yakılmasıyla tehdit ediyorlar. Çocuklarımız bunu kabul etmediği için telefona çıkmıyorlar. Bu hafta oğlum telefon etmedi" dedi. Tutukluların üzerinde ağır bir tecridin olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Nasıl bir kimliktir bilmiyoruz. Çocuklarımız bunu kabul etmiyor. Bundan dolayı da görüşe çıkmıyorlar" ifadelerini kullandı.

'SENİ BURADA ÖLDÜRÜRÜZ' TEHDİDİ
Oğlunun Kayseri Bünyan Hapishanesi'nden Malatya'ya sevk edildiğini ifade eden Pehlivan, "Ölümle bile tehdit ettiler. 'Seni burada öldüreceğiz, ailen buradan cenazeni alacak' diye tehdit ettiler.  Yaşananlara karşı ailelerin eyleme katılmasını isteyen Pehlivan, "Tüm tutuklu aileleri ele ele vererek çocuklarımızın üzerindeki bu tecridi kaldıralım. Bu zulmü kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

VAN'DA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Van Barosu'ndaki Adalet Nöbeti 5'inci gününde devam ediyor. Nöbet eylemine katılan hasta tutuklu İbrahim Alkan'ın eşi Dilşah Alkan, tutuklu yakınlarının eyleme daha fazla destek vermesi gerektiğini belirtti. Hapishanelerde tutukluların çok zor bir durumda olduğunu anlatan Alkan, "Cezaevlerinde kötü koşulların düzeltilmesi gerekiyor. Bu işkencenin bitmesi için tüm annelerin el ele vermesi gerekiyor. Bir iki annenin oturması ile bir şey değişmez. Tüm annelerin katılımı ancak bu durumu değiştirebilir. Yaşanan sorunlar herkesin sorunudur" dedi.

Annelerin birlik içerisinde hareket etmesini isteyen Alkan, "Artık sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Bu ses ancak bir araya gelebilirsek yüksek çıkar. Diyarbakır'da Adalet Nöbeti tutan tüm annelerimizi selamlıyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum" dedi.