2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti hapishane önüne taşındı: Hak, hukuk, adalet

Adalet Nöbeti'nin 141. gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünde açıklama yapan  tutsak yakınları, hapishanelerden ölüm haberi almak istemediklerini bir kez daha ifade etti. 

Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların ailelerinin Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbeti, 141. gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünde devam etti. Ailelere, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker ve ÖHD Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Özüm Vurgun eşlik etti. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp ameliyatı sebebiyle uzun süre eyleme katılamayan Fevziye Kolakan da, tekrardan nöbetteki yerini aldı.

Kolakan, "Barış, adalet, eşitlik için aylardır nöbetteyiz. Adalet Bakanı'na, Cumhurbaşkanı'na çağrımdır; adaleti sağlasınlar" dedi.

Tutsak yakını İnci Güler, hasta tutsakların durumunun her geçen kötüye gittiğini hatırlatarak, "Çağrımız, haykırışımız hasta tutsakların ölümünü görmemektir. Gittikçe durumları ağırlaşıyor. İnfazları yakılıyor. Bizim ricamız tüm siyasi partileredir. Nasıl ki Türkiye'nin her şeyini Meclis'e sunuyorlarsa bizleri de evlatlarımızı da görsünler" şeklinde seslendi.

Nöbet eylemlerini aylardır sürdürdüklerini belirten tutsak yakını Nazime Boltan da, "Hasta tutsak yakınlarını da bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz. 700 küsur hasta tutuklu var bu az bir sayı değil" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan tutuklu yakını Reşahat Ada ise, hapishanelerde artık tabutların çıkmaması için mücadele ettiklerini vurgulayarak, Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı'na, "Artık çocuklarımızın infazlarını yakmasınlar. Bütün siyasi partilere de bize destek verme çağrısında bulunuyoruz. Adalet tüm dünyaya lazım olacaktır" diyerek seslendi.

Nöbet eylemi, "Hak hukuk adalet" sloganıyla sona erdi.