2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti ESP İzmir İl Örgütü'ne taşındı: Mücadele sürecek

İzmir'de Adalet Nöbeti 42. gününde ESP İzmir İl Örgütü'ne taşındı. Kürtçe konuşma yapan tutsak yakınları, talepler kabul edilene ve tutsaklara yönelik zulüm sona erene dek bu mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna çekmek, tedavileri ve tahliyelerinin önündeki engellerin kaldırılması için tutsak yakınlarının İzmir'de başlattığı Adalet Nöbeti 42. gününe ulaştı. Tutsak yakınları bugünkü nöbetlerini Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü'ne taşıdı. 

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK üyesi Ebru Yiğit ile il örgütünün karşıladığı tutsak yakınlarını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Foça İlçe Eşbaşkanı Şabettin Göktay, HDP Dikili ilçe Eşbaşkanı Zeliha Dağlı, KESK üyeleri ziyaret etti.

'ÇOCUKLARIMIZIN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN, ZULÜM BİTSİN'
Söz alan Barış Annesi Medine Kaymaz, Kürtçe konuştu. Anne Kaymaz, "Telefon görüşmeleri sadece 4 dakika sürüyor, 4 dakikada ne konuşabiliriz ki, 4 dakikada ancak selamlaşıyor halini hatırını sorabiliyorum. Sorunlar çok meseleler çok ama sadece 4 dakika olduğu için hiçbir şey konuşamıyoruz. Geçen gün dilekçe vereyim dedim ben ihtiyarım tek başına gidemiyorum iki kişi gidince de yol parası bize yetmiyor. Bilet fiyatları 300 TL oldu neredeyse en son 4 bilet aldık bin 200 TL yol masrafı çıktı. Buraya getirilmesini istedik kabul edilmedi, geçen gün insan hakları derneğine dilekçe verdik ailesi olarak onun adına ve bu konuda adaletli olunması gerektiğini söyledik. Kürtler hiç bir zaman zulüm istemedi her yerde barış istedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan da her zaman barış elini devlete uzattı. Ancak buna rağmen savaş dayatılıyor. Barış kazanana kadar  mücadelemiz sürecek. Devlet bunu çok iyi bilsin. Çocuklarımızı katletse de cezaevine atsa da topraklarımızdan bizi zorla çıkarsa da barış yolundan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın talepleri kabul edilsin, zulüm bitsin" dedi. 

TALEPLER KABUL EDİLENE DEK ADALET NÖBETİ SÜRECEK
Nöbette hapishane koşullarının her geçen gün ağırlaştığına, görüşlerin ailelere yönelik işkenceye dönüştürüldüğüne vurgu yapıldı. Aileler talepleri kabul edilene dek Adalet Nöbeti'ni sürdüreceklerini belirtti. Sosyalistler ise ailelerle bu mücadeleyi yürüteceklerinin altını çizdi.