5 Ekim 2024 Cumartesi

Adalet nöbeti 220. gününde: Taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz

Adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi, talepleri karşılanana kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini kaydetti. 

AKP'li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının "oy vermeyi" reddettikleri için gerçekleştirdiği saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen anne Emine Şenyaşar ve saldırıdan sağ kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet nöbeti 220. gününde devam ediyor. 

Urfa Adliyesi'nde Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi'nde süren nöbette 200. gün açıklamasında el konulan pankartın savcı tarafından teslim edilmemesi üzerin aile nöbete pankartsız devam ediyor. 

Pankartın verilmemesine tepki gösteren Şenyaşar, "Urfa Adliyesi önünde adalet arayışımız zulüm altında devam ediyor. Nöbetin 200'üncü gününde pankartımıza el konuldu. Ardından ‘savcılığa sevk edildi' 20 gündür pankartımız inceleniyor. Almak istediğimiz pankartlar verilmediği için biz de yenilerini hazırladık. Pankart üzerinde haklı taleplerimiz var. Devlet hastanesinde bir katliam yapıldı, bir hukuk devletiysek gereğinin yapılmasını istiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Emniyet, yargı mensupları taleplerimizi karşılamak yerine pankartlarımız ile uğraşıyorlar. Bu adliyenin önünden bizi uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Adalet sağlanmadan buradan ayrılmayacağız" diye konuştu.

Elazığ E Tipi Hapishanesi'nde kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın 3 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, "Kardeşim tarafsız yargılansaydı, şu an aramızda olacaktı. Dosya üzerinde gizlilik kararı var, kardeşim suçsuz yere tutuluyor. Bu iki talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimiz karşılanmadan adliye binası önünden ayrılmayacağız" şeklinde konuştu.

Aile sosyal medya hesaplarından yeni yaptırdıkları pankartın görselini, "Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda adalet mücadelemiz 220'nci günde devam ediyor. Türkiye'de adalet yok diyenlere inat; direnerek, dayanışma ile adaleti getireceğiz" mesajı ile paylaştı.