4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti 11'inci gününde: Binler olalım, sessiz kalmayalım

Tutsak yakınlarının Diyarbakır Barosu'nda başlattıkları, adalet nöbetini 11'inci gününde sürdürüyor. Hasta tutsakların serbest bırakılması, infaz yakmalara son verilmesi talepleriyle devam eden nöbet eylemini Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği ve ÖHD'li avukatlar ziyaret etti.

Türkiye'nin çeşitli hapishanelerinde bulunan hasta tutsakların tedavisinin yapılması, infaz süreleri dolan tutsakların tahliye edilmesi ve hapishanelerdeki hak ihlallerinin sona erdirilmesi için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 11'inci gününde devam ediyor.

Diyarbakır Barosu'nda nöbet eylemini sürdüren aileleri, Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri ziyaret etti.

'BİNLER OLALIM' ÇAĞRISI
Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği yöneticilerinden Eyşan Kanuş Zengin, nöbetin çok önemli bir yerde durduğunu belirterek, annelerin direnişini kutladı. Hapishanelerdeki tutsakların durumuna değinen Zengin, "Annelere teşekkür ediyoruz. Bugün ses çıkarmazsak ne zaman çıkaracağız. Bütün annelerimiz gelip bu eyleme katılmalı. Herkesi bu adalet nöbetine davet ediyoruz. Binler olalım. Sessiz kalmayalım. Çünkü her sessizlik cezaevinden ceset çıkaracak" dedi.

ADALET BAKANLIĞI SESSİZ
Adalet nöbetini sürdüren tutsak yakınlarından Fevziye Kolakan, iki çocuğunun yıllardır tutsak edildiğini söyledi, Adalet Bakanlığı'nın sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bandırma Hapishanesi'nde tutsak edilen oğlu Ahmet Kolakan'ın sağlık sorunlarına değinen Fevziye Kolakan, "Çocuğuma iyi bakılmıyor, tedavisi yapılmıyor. Kaç yıldır gözümüz yollarda onları bekliyoruz. Bütün hasta tutukluları serbest bıraksınlar" çağrısında bulundu.

'EŞİTLİK İSTİYORUZ'
İskenderun Hapishanesi'nde tutsak edilen Sıddık Güler'in eşi Hasine Güler de, 3 yıldır görüşe gidemediğini söyledi, "Resmen bize işkence ediyorlar. Biz Kürdüz diye hapishanelerdeyiz. Adalet ve eşitlik istiyoruz" dedi.

TUTSAK YAKINLARINA ADALET NÖBETİNE KATILMA ÇAĞRISI
Hasta tutsak Civan Boltan'ın babası Hakkı Boltan ise dayanışma çağrısında bulundu, "Hasta tutuklu yakınları olarak bizlerde zindandayız. Çağrımız tüm aileleredir, hassasiyet göstersinler. Bugün Türkiye'de adalet yok. Bütün siyasi partiler bizim sesimizi duysun ve destek versinler. Ve diğer tutuklu yakınları da gelip burada yerlerini alsınlar" diye belirtti.