20 Eylül 2024 Cuma

Adalet Arayan İşçi Aileleri: Davutpaşa'da tüm sorumlular yargılansın

Adalet Arayan İşçi Aileleri, Davutpaşa'da 21 kişinin hayatını kaybettiği maytap atölyesi patlamasına ilişkin davanın duruşması öncesi açıklama yaptı. Aileler, tüm sorumluların yargılanmasını istedi.
Davutpaşa'da 31 Ocak 2008 tarihinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin yaralandığı maytap atölyesi patlamasına ilişkin davanın Yargıtayın bozma kararının ardından Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ikinci duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapıldı.
 
"Davutpaşa'yı unutmadık unutmayacağız" pankartı açan Adalet Arayan İşçi Aileleri adına basın açıklamasını patlamada  hayatını kaybeden Hüseyin Tayranoğlu’nun eşi Fadime Tayranoğlu yaptı.
 
Daha önce 6,5 yıl süren yargılama sonrasında verilen cezaların yetersiz bulduklarını ve bunun için itiraz ettiklerini söyleyen Tayranoğlu, "Zeytunburnu Belediye Başkanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü hakkında verilen beraat kararını kabul etmeyerek mahkeme kararını temyiz ettik" dedi. Tayranoğlu,Yargıtay'a taşınan kararın kısmen onaylanması ve kısmen bozulması ve yaşam hakkının ihlali nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdukların belirtti.
 
Tayranoğlu "Aileleri ve vekilleri olarak yetersiz bulsak da Yargıtay kararına karşı yerel mahkemenin önceki kararına, özellikle belediye yetkilileri ile vermiş olduğu kararında direnmesini talep ediyoruz" dedi.