23 Eylül 2024 Pazartesi

ACTİT: Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayı desteklemiyoruz

Fransa'da nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yapan ACTİT, ırkçı, faşist adaylardan, solu temsil ettiğini iddia eden adaylara kadar hiçbir adayın işçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin taleplerini karşılamadığını belirtti. ACTİT, hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıkladı.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), 10-24 Nisan'da gerçekleştirilecek iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Ukrayna savaşının gölgesinde gerçekleşecek seçimlerin, yoksulluk, Covid-19 pandemisinin neden olduğu kriz, zamlar ve açlığın arttığı bir dönemde yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ezilen tüm kesimler Macron hükümetinin sosyal hak gaspları, emeklilik yaşının yükseltilmesi, polis yetkilerinin artırılması gibi saldırılarıyla yüz yüze kaldığı bu dönemde taleplerini sokakta dile getirdiler. Seçim ekseninde devam eden tartışma ve toplantılardaki gündemi ise her şeyden önce bir kez daha göçmenler oluşturmakta. Bununla birlikte savaş nedeniyle artan zamlar, kürtaj hakkı, kadına şiddet, iklim ve çevre, Schengen Antlaşması reformu, iltica hakkının yeniden düzenlenmesi gibi alt tartışma başlıkları da var" denildi.

Irkçı, faşist adaylardan, solu temsil ettiğini öne süren adaylara kadar tüm adayların işçi ve emekçilerin, kadınlar ve gençlerin taleplerini karşılamadığı kaydedilen ACTİT açıklamasında, "Hatta burjuva demokrasisinin kırıntı sayılabilecek nimetlerini dahi sağlayabilecek bir programı sunamıyorlar. Zira bunun zemini bugünkü siyasal atmosferde mümkün görünmüyor. Fransa burjuvazisinin emperyalist kapitalist çıkarlarını korumak bu dönem her şeyden çok daha önemli onlar için" ifadelerine yer verildi.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin burjuvazinin azami kar, kriz, şiddet, savaş, sömürü hırsının iktidarı bakımından devir daim bir hükümetin kurulmasına hizmet edeceğini vurgulayan ACTİT, hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıkladı. ACTİT açıklamasında, "İşçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin sömürü ve zulme karşı özgürlük düşlerini sahiplenecek, göçmenlerin eşit sosyal ve siyasal hakları için mücadele etmeyi sürdüreceğiz" diye kaydedildi.