23 Eylül 2024 Pazartesi

ACTIT 1 Mayıs startını verdi

Paris'te 1 Mayıs çalışmalarının startını veren ACTIT, "Emperyalist savaş ve kapitalist sömürüye karşı sesimizi yükseltelim" dedi.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Fransa'nın başkenti Paris'te 1 Mayıs çalışmalarının startını verdi.

Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen işçi ve emekçilerin de yoğun yaşadığı Melun banliyösü merkezi gar önünde startı verilen çalışmada, ACTIT'in çıkartmış olduğu Türkçe ve Fransızca 1 Mayıs bildirileri geniş bir şekilde dağıtıldı.

Bİldiri dağıtımıyla birlikte yerli ve göçmen işçilerle 1 Mayıs üzerine konuşmalar yapan ACTIT üyeleri, "Emperyalist savaş ve kapitalist sömürüye karşı sesimizi yükseltelim" dedi. Yapılan konuşmalarda demokratik hakların kısıtlanmasına, emeklilik yaşının yükseltilmesine, özelleştirmeye, sosyal hizmetlerin paralı hale getirilmesine, artan ırkçılığa ve militarizme itirazı olanların işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta öfkelerini göstermesi gerektiği vurgulandı.

Gelecek iki hafta boyunca yoğunlaştırılmış 1 Mayıs çalışmaları yürütecek olan ACTIT üyeleri, Paris merkezi de dahil, birçok banliyöde yerli ve göçmen işçilere seslenecek, afiş çalışmalarıyla birlikte ev ziyaretleri gerçekleştirecek.