22 Eylül 2024 Pazar

ACTIT 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor

Geçen hafta 1 Mayıs çalışmalarının startını veren ACTIT, yerli ve göçmen emekçilerin yoğun bulunduğu banliyölerde halkı 1 Mayıs'a çağırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlere dönük faaliyet yürüten Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), geçtiğimiz günlerde startını verdiği 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor.

Yerli ve göçmen işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çağıran ACTIT üyeleri, çalışma boyunca değişik konular üzerine de sohbetler yürütüyor.

Perşembe günü Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerinde yoğun bulunduğu banliyölerden Williers Le Bel'de yaygın çağrı dağıtımı yapan ACTIT üyeleri, işlek caddelerde de gezerek kahvehane ve restaurant gibi iş yerlerinde yapılan konuşmalarla 1 Mayıs'a çağrıldı.

Cuma günü ise 93. Bölgede bulunan Aulnay Sous Bois gar önüne giden ACTIT üyeleri, siyahi ve Asyalı göçmenlere bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Gençlerin özellikle ilgi gösterdiği dağıtım esnasında, 1 Mayıs'ın anlamı, sosyal hak kesintileri, Fransa seçimlerinin işçi ve emekçiler açısından anlamı üzerine sohbetler yapıldı.