4 Ekim 2024 Cuma

'Açlık ve yoksulluğa karşı tek seçenek mücadele etmek'

Erzincan Demokrasi Birleşenleri "Geçinemiyoruz" şiarıyla yaptığı eylemde, açlığa, yoksulluğa karşı tek seçeneğin birlikte mücadele olduğu vurgulandı.

Erzincan Demokrasi Birleşenleri, Cumhuriyet Meydanında "Geçinemiyoruz, zamlara, enflasyona ve yoksulluğa artık yeter" şiarıyla basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Taner "İşsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar çoğalıyor, faturalar her geçen gün katlanarak cep yakıyor. Tek seçeneğimiz var, birlikte sesimizi yükseltmek. Krizin ağır faturasını ödemeyi reddediyoruz" dedi.

Taner "Ülkeyi yönetenler ve AKP milletvekilleri yaptıkları her açıklamada büyüme rekorlarından, her şeyin güllük gülistanlık olduğu ve bolluk-bereket içinde görünen bir Türkiye'den bahsediyor. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar çoğalıyor, faturalar her geçen gün katlanarak cep yakıyor.Açlık ve sefalet her geçen gün artarak devam ediyor. Her sabah güne yeni zamlarla başlıyoruz. Dolar, euro, altın saat başı rekor kırıyor. Yaşamımızı sürdürmek için ihtiyacımız olan tüketim malları bile lükse dönüştü. Ekmeğe henüz yeni zam yapılmışken bir kez daha zam gelmesi gündemde. Eylülden bu yana elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya, zamlar otomatiğe bağlanmış durumda. Her ay üç-beş kez kuruş kuruş zamlanan akaryakıta son bir ayda mazota ve benzine yüzde 20'nin üzerinde zam geldi. Doğal olarak akaryakıt zamlanınca bütün tüketim ürünleri iğneden ipliğe zamlanıyor" diye kaydetti.

Milyonlarca emekçinin sefalete sürüklendiği, patronların milyonluk vergi borçlarının silindiği, tek seçeneğin birlikte mücadele etmek olduğuna vurgu yapan Taner "Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu gidişe dur diyoruz. Krizden çıkışın ağır faturasını ödemeyi reddediyoruz. Bizleri yoksulluğa, açlığa ve sefalet ücretlerine mahkum eden saray rejimine karşı, tüm emekçileri ve halklarımızı iş, eşitlik, özgürlük, adalet, emek mücadelesine çağırıyoruz" diye konuştu.